EUR: 302,83 Ft
CHF: 265,90 Ft
2017. augusztus 23., szerda
Bence

Aktuális Tatabánya

Tovább bővül a Lipóti Tatabányán

308 millió forintos fejlesztéssel bővíti tatabányai telephelyét a Lipóti Pékség. A 10 milliárd forint éves forgalmat lebonyolító vállalkozás ezzel 20 új munkahelyet létesít Tatabányán. Ezt jelentette be Tóth Péter ügyvezető-tulajdonos, aki Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől vehette át a kormány 108 millió forintos támogatásáról szóló oklevelet.

Varga Mihály az oklevél-átadási ceremónián kiemelte: a kormány idén 15 milliárd forintra emelte a nagyvállalatok számára fenntartott beruházási támogatási keretet. Ennek egyik kedvezményezettje lett a Lipóti Pékség, amely telephelyein közvetlenül több mint 400 munkavállaló megélhetését biztosítja, de az alvállalkozókon keresztül csaknem kétezer embernek adnak munkát.

Tóth Péter, a Lipóti Pékség cégcsoport tulajdonosa szerint a társaság három év alatt közel egymilliárd forintot fordított a tatabányai sütőüzem fejlesztésére. Mint kiemelte: egy hasonló telephely sohasem ér a fejlesztések végére, hiszen amint befejeződik egy ütem, azonnal kezdődhet egy újabb. Tóth Péter szerint igen fontos, hogy a megtermelt javakat „visszaforgassák” az üzemek fejlesztésére.

A beruházást örömmel fogadta Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, aki közösségi oldalán méltatta a fejlesztést. „Kedves Tatabányaiak! Rendkívül büszke vagyok rá és egyben köszönöm Önöknek, hogy ez a fejlesztés a városunkban valósulhat meg, hiszen ez azt bizonyítja, hogy az itt élők tudására, munkaszeretetére alapozva bátran mernek befektetni nálunk nemcsak a nemzetközi, hanem a hazai cégek is” – írta a városvezető.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Halálra éheztették a lovat

    Halálra éheztették a lovat

    Nincs határa az emberi brutalitásnak. A Bottyán Equus Hungária Ló és Kutyaotthon augusztus elején, lakossági bejelentés alapján szállt ki egy Csongrád megyei tanyára, ahol embertelen körülmények között tartottak lovakat.

  • Vona mellé került Simicska embere

    Vona mellé került Simicska embere

    Lehullt a lepel: a Jobbik új gazdájának, a nagybirtokos Simicska Lajosnak az összekötője máris a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a belső köréhez tartozik. Legalábbis a szélsőséges párt legutóbbi, városligeti rendezvényén Varga-Damm Andrea, korábban „civilként” aposztrofált ügyvéd ugyanolyan lelkesen mosolygott Vona balján, mint ahogy korábban Simicska jobbján tette.