EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Aktuális Tatabánya

Tovább bővül a Lipóti Tatabányán

308 millió forintos fejlesztéssel bővíti tatabányai telephelyét a Lipóti Pékség. A 10 milliárd forint éves forgalmat lebonyolító vállalkozás ezzel 20 új munkahelyet létesít Tatabányán. Ezt jelentette be Tóth Péter ügyvezető-tulajdonos, aki Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől vehette át a kormány 108 millió forintos támogatásáról szóló oklevelet.

Varga Mihály az oklevél-átadási ceremónián kiemelte: a kormány idén 15 milliárd forintra emelte a nagyvállalatok számára fenntartott beruházási támogatási keretet. Ennek egyik kedvezményezettje lett a Lipóti Pékség, amely telephelyein közvetlenül több mint 400 munkavállaló megélhetését biztosítja, de az alvállalkozókon keresztül csaknem kétezer embernek adnak munkát.

Tóth Péter, a Lipóti Pékség cégcsoport tulajdonosa szerint a társaság három év alatt közel egymilliárd forintot fordított a tatabányai sütőüzem fejlesztésére. Mint kiemelte: egy hasonló telephely sohasem ér a fejlesztések végére, hiszen amint befejeződik egy ütem, azonnal kezdődhet egy újabb. Tóth Péter szerint igen fontos, hogy a megtermelt javakat „visszaforgassák” az üzemek fejlesztésére.

A beruházást örömmel fogadta Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, aki közösségi oldalán méltatta a fejlesztést. „Kedves Tatabányaiak! Rendkívül büszke vagyok rá és egyben köszönöm Önöknek, hogy ez a fejlesztés a városunkban valósulhat meg, hiszen ez azt bizonyítja, hogy az itt élők tudására, munkaszeretetére alapozva bátran mernek befektetni nálunk nemcsak a nemzetközi, hanem a hazai cégek is” – írta a városvezető.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A hősök emléke ma is fontos

    A hősök emléke ma is fontos

    A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

  • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

    Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

    Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.