EUR: 312,78 Ft
CHF: 288,74 Ft
2017. április 26., szerda
Ervin

Aktuális Tatabánya

Tovább bővül a Lipóti Tatabányán

308 millió forintos fejlesztéssel bővíti tatabányai telephelyét a Lipóti Pékség. A 10 milliárd forint éves forgalmat lebonyolító vállalkozás ezzel 20 új munkahelyet létesít Tatabányán. Ezt jelentette be Tóth Péter ügyvezető-tulajdonos, aki Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől vehette át a kormány 108 millió forintos támogatásáról szóló oklevelet.

Varga Mihály az oklevél-átadási ceremónián kiemelte: a kormány idén 15 milliárd forintra emelte a nagyvállalatok számára fenntartott beruházási támogatási keretet. Ennek egyik kedvezményezettje lett a Lipóti Pékség, amely telephelyein közvetlenül több mint 400 munkavállaló megélhetését biztosítja, de az alvállalkozókon keresztül csaknem kétezer embernek adnak munkát.

Tóth Péter, a Lipóti Pékség cégcsoport tulajdonosa szerint a társaság három év alatt közel egymilliárd forintot fordított a tatabányai sütőüzem fejlesztésére. Mint kiemelte: egy hasonló telephely sohasem ér a fejlesztések végére, hiszen amint befejeződik egy ütem, azonnal kezdődhet egy újabb. Tóth Péter szerint igen fontos, hogy a megtermelt javakat „visszaforgassák” az üzemek fejlesztésére.

A beruházást örömmel fogadta Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, aki közösségi oldalán méltatta a fejlesztést. „Kedves Tatabányaiak! Rendkívül büszke vagyok rá és egyben köszönöm Önöknek, hogy ez a fejlesztés a városunkban valósulhat meg, hiszen ez azt bizonyítja, hogy az itt élők tudására, munkaszeretetére alapozva bátran mernek befektetni nálunk nemcsak a nemzetközi, hanem a hazai cégek is” – írta a városvezető.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • CÖF: a magyarok többsége nem akarja, hogy kívülről határozzák meg a belpolitikai életet

  CÖF: a magyarok többsége nem akarja, hogy kívülről határozzák meg a belpolitikai életet

  A magyarok többségének érdekét képviselő brüsszeli demonstráció résztvevői nem akarják, hogy egy uzsorás kívülről határozza meg a magyar belpolitikai életet – jelentette ki Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke Brüsszelben, az alapítvány szervezésében tartott szerdai demonstrációt követően az MTI-nek.

 • Lezuhant egy orosz MiG-31-es

  Lezuhant egy orosz MiG-31-es

  Gyakorlórepülés közben lezuhant az orosz légierő egy MiG-31-es elfogó vadászgépe a burjátföldi Telemba lőtér térségében, a két pilóta katapultált – közölte a védelmi tárca szerdán Moszkvában.

 • Rendőrökre támadtak Sajógalgócon

  Rendőrökre támadtak Sajógalgócon

  Jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt egy férfi és egy nő Sajógalgócon, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást ellenük – közölte a vádhatóság az MTI-vel szerdán.