EUR: 307,56 Ft
CHF: 287,14 Ft
2017. január 17., kedd
Antal, Antónia

Külföld

Trump elnökként felmondaná az Iránnal kötött megállapodást

Plymouth, 2016. február 7.
A Republikánus Párt 2016-os elnökjelöltségére pályázó Donald Trump üzletember beszél egy kampányrendezvényen a New Hampshire állambeli Plymouthban 2016. február 7-én, két nappal az államban kezdődő hivatalos jelölőgyűlés előtt. (MTI/AP/David Goldman)

Az Egyesült Államok és Izrael “megbonthatatlan barátságáról” beszélt a republikánusok elnökjelöltségére esélyes Donald Trump hétfőn az egyik legbefolyásosabb Izrael-barát amerikai lobbiszervezet konferenciáján, és kilátásba helyezte az iráni nukleáris program korlátozásáról Iránnal kötött megállapodás felmondását.

Az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság (AIPAC) washingtoni konferenciáján elmaradt a Donald Trump részvétele miatt beígért kivonulás, sőt: a republikánusok elnökjelölt-aspiránsát nemcsak hogy taps fogadta, de beszédét többször is felcsattanó vastaps szakította meg.

Trump – miután felsorolta, hogy az elmúlt években hányszor állt ki Izrael mellett – biztosította hallgatóságát, hogy az Egyesült Államok és Izrael barátsága számára megbonthatatlan.

Dicsérte a zsidó államot, amely szerinte az egyetlen demokrácia a közel-keleti térségben, és leszögezte, hogy megválasztása esetén fő külpolitikai törekvése az Iránnal kötött, szerinte katasztrofális megegyezés felmondása lesz.

Kapcsolódó Cikkek