2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb III.kerület

Tűz volt a Szent Margit Kórházban

Szent Margit Kórház, Óbuda (Fotó: Sáfár Tibor)

Fotó: Sáfár Tibor

Feltehetően elektromos zárlat okozott tűzet a Szent Margit Kórházban kedd hajnalban. Az eset következtében 20 főt kísértek biztonságos helyre a tűzoltók. Szerencsére fekvő betegeket nem érintett a tűz. A fővárosi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat, de ezenkívül az érintett épületszinten a füst is komoly gondot okozott. Ezért is kellett a húsz járó beteget és dolgozót biztonságos helyre kísérni. A szint fekvő betegei számára –bár őket a tűz és a füst nem érintette – elzárkózást rendeltek el. A kivezényelt egységek a oltást követően turbóventilátorral szellőztették át a kórház szennyezett részeit, egyben az épület átvizsgálása is megtörtént. A tűz pontos okát lapzártánkkor még nem lehetett megállapítani. A Szent Margit Kórház az eset kapcsán kiemelte, hogy a betegellátás mindvégig zavartalan volt, személyi sérülés pedig nem történt. Azt is jelezték, hogy mindent megtesznek a patológiai ellátás folyamatos biztosítása érdekében.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.