EUR: 307,79 Ft
CHF: 281,91 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb III.kerület

Tűz volt a Szent Margit Kórházban

Szent Margit Kórház, Óbuda (Fotó: Sáfár Tibor)

Fotó: Sáfár Tibor

Feltehetően elektromos zárlat okozott tűzet a Szent Margit Kórházban kedd hajnalban. Az eset következtében 20 főt kísértek biztonságos helyre a tűzoltók. Szerencsére fekvő betegeket nem érintett a tűz. A fővárosi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat, de ezenkívül az érintett épületszinten a füst is komoly gondot okozott. Ezért is kellett a húsz járó beteget és dolgozót biztonságos helyre kísérni. A szint fekvő betegei számára –bár őket a tűz és a füst nem érintette – elzárkózást rendeltek el. A kivezényelt egységek a oltást követően turbóventilátorral szellőztették át a kórház szennyezett részeit, egyben az épület átvizsgálása is megtörtént. A tűz pontos okát lapzártánkkor még nem lehetett megállapítani. A Szent Margit Kórház az eset kapcsán kiemelte, hogy a betegellátás mindvégig zavartalan volt, személyi sérülés pedig nem történt. Azt is jelezték, hogy mindent megtesznek a patológiai ellátás folyamatos biztosítása érdekében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.