EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb Tatabánya

Ugrócsarnok épül Tatabányán

Megkezdődtek az új atlétikai csarnok kivitelezési munkálatai Tatabányán. A Magyar Atlétikai Szövetség és az önkormányzat által közösen finanszírozott ugrócsarnok megépítése azért fontos, hogy a szeptembertől áprilisig tartó időszakban kiszolgálja a távolugrók, a magasugrók és a rúdugrók igényeit – hangsúlyozta az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester.

Az egyszerre 30 fő befogadására alkalmas, öltözőkkel is ellátott csarnok burkolata magas minőségű, rugalmas rekortán lesz. Ez garantálja, hogy a Tatabányai Sport Club versenyzői télen is a versenyeken tapasztalt körülmények között tudjanak edzeni. Sámuel Botond, a TSC ügyvezető elnöke szerint ez szakmailag is rengeteg pluszt adhat a városunkban atletizáló fiatal sportolóknak, de a beruházás egyben segítség a környék iskoláinak is. A 133 millió forintos fejlesztést a Magyar Atlétikai Szövetség mintegy 90 millió forinttal támogatta, a fennmaradó összeget városunk önkormányzata saját forrásaiból biztosította. Az ugrócsarnokot várhatóan már júniusban birtokba vehetik a versenyzők.

12bb

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.