2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Tatabánya

Ugrócsarnok épül Tatabányán

Megkezdődtek az új atlétikai csarnok kivitelezési munkálatai Tatabányán. A Magyar Atlétikai Szövetség és az önkormányzat által közösen finanszírozott ugrócsarnok megépítése azért fontos, hogy a szeptembertől áprilisig tartó időszakban kiszolgálja a távolugrók, a magasugrók és a rúdugrók igényeit – hangsúlyozta az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester.

Az egyszerre 30 fő befogadására alkalmas, öltözőkkel is ellátott csarnok burkolata magas minőségű, rugalmas rekortán lesz. Ez garantálja, hogy a Tatabányai Sport Club versenyzői télen is a versenyeken tapasztalt körülmények között tudjanak edzeni. Sámuel Botond, a TSC ügyvezető elnöke szerint ez szakmailag is rengeteg pluszt adhat a városunkban atletizáló fiatal sportolóknak, de a beruházás egyben segítség a környék iskoláinak is. A 133 millió forintos fejlesztést a Magyar Atlétikai Szövetség mintegy 90 millió forinttal támogatta, a fennmaradó összeget városunk önkormányzata saját forrásaiból biztosította. Az ugrócsarnokot várhatóan már júniusban birtokba vehetik a versenyzők.


12bb

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.