2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Tatabánya

Ugrócsarnok épül Tatabányán

Megkezdődtek az új atlétikai csarnok kivitelezési munkálatai Tatabányán. A Magyar Atlétikai Szövetség és az önkormányzat által közösen finanszírozott ugrócsarnok megépítése azért fontos, hogy a szeptembertől áprilisig tartó időszakban kiszolgálja a távolugrók, a magasugrók és a rúdugrók igényeit – hangsúlyozta az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester.

Az egyszerre 30 fő befogadására alkalmas, öltözőkkel is ellátott csarnok burkolata magas minőségű, rugalmas rekortán lesz. Ez garantálja, hogy a Tatabányai Sport Club versenyzői télen is a versenyeken tapasztalt körülmények között tudjanak edzeni. Sámuel Botond, a TSC ügyvezető elnöke szerint ez szakmailag is rengeteg pluszt adhat a városunkban atletizáló fiatal sportolóknak, de a beruházás egyben segítség a környék iskoláinak is. A 133 millió forintos fejlesztést a Magyar Atlétikai Szövetség mintegy 90 millió forinttal támogatta, a fennmaradó összeget városunk önkormányzata saját forrásaiból biztosította. Az ugrócsarnokot várhatóan már júniusban birtokba vehetik a versenyzők.


12bb

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.