2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XV.kerület

Új parkoló lesz a Spirálház előtt

Spirálház (Fotó: Máté Krisztián)

Spirálház (Fotó: Máté Krisztián)

Nagy útfelújításokat tervez a BKK a kerületben. A tervek már készen állnak, de a költségvetést még meg kell szavazni.

Újpalotán a Zsókavár és az Erdőkerülő utca, míg Rákospalotán a Deák utca felújítása várható, valamint a Szentmihályi út és a Fazekas utca csomópontjában jelzőlámpás „korrekciót” terveznek – idézte az ittlakunk.hu a Friedl Ferenc projektvezető által elmondottakat. – Az útfelújítási program már túl van a tervezés folyamatán, így nagyobb változás már nem valószínű a tervekben, azonban pénz csak akkor lesz hozzá, ha azt a fővárosi közgyűlés is biztosítja. Ha a kivitelezés költségét megszavazzák, akkor 2017-ben kezdődnének el a felújítások.


A tervek szerint a Deák utca teljes 200 méteres szakaszát felújítják. A buszoknak buszöblöt alakítanak ki, valamint kilenc új parkolóhely és két akadálymentes zebra is épül. A járdát szintén felújítják, a zöldfelületet rendezik és a közvilágítást is korszerűsítik.

A Zsókavár utcát szintén végig felújítják. A BKK szerint az irányonkénti két sáv „túl sok”, a forgalom ezt nem indokolja, ezért a két-két sáv egy-egy sávra szűkül. A parkolási gondok enyhítésére új parkolóhelyeket alakítanak ki az utcában: a Spirálház előtt 15 parkoló, vele szemben, a túlsó oldalon pedig 20 épül, és az utcában további 40 parkolót alakítanak ki. Az útszakaszon a megállókat, valamint a rendelő előtti zebrát akadálymentesítik, valamint új jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet is építenek. A fordulóban (a villamos-végállomásnál) gyalogosjárda épül a szolgáltatóház irányában.


Az Erdőkerülő utca is végig megújulna a Zsókavár utca és a Szentmihályi út között. Itt is akadálymentesítik a buszmegállókat. A parkolókat felújítják, új, lámpás zebrát alakítanak ki, a Lidl előtt pedig új járdaszakasz épül a Szentmihályi útig. A szolgáltatóház előtti terület döntött szegélyes lesz, hogy megkönnyítsék a parkolást. Vele szemben, az Erdőkerülő túloldalán kihúzzák a zöldsávot, hogy a gyalogosok átkelését biztonságosabbá tegyék. Az erdő megközelítése érdekében jelzőlámpás csomópont lesz az Erdőkerülő és a Szentmihályi út találkozásánál.
A Szentmihályi úton a Fazekas utca jelzőlámpát és zebrát kap.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.