EUR: 307,21 Ft
CHF: 281,55 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XV.kerület

Új parkoló lesz a Spirálház előtt

Spirálház (Fotó: Máté Krisztián)

Spirálház (Fotó: Máté Krisztián)

Nagy útfelújításokat tervez a BKK a kerületben. A tervek már készen állnak, de a költségvetést még meg kell szavazni.

Újpalotán a Zsókavár és az Erdőkerülő utca, míg Rákospalotán a Deák utca felújítása várható, valamint a Szentmihályi út és a Fazekas utca csomópontjában jelzőlámpás „korrekciót” terveznek – idézte az ittlakunk.hu a Friedl Ferenc projektvezető által elmondottakat. – Az útfelújítási program már túl van a tervezés folyamatán, így nagyobb változás már nem valószínű a tervekben, azonban pénz csak akkor lesz hozzá, ha azt a fővárosi közgyűlés is biztosítja. Ha a kivitelezés költségét megszavazzák, akkor 2017-ben kezdődnének el a felújítások.

A tervek szerint a Deák utca teljes 200 méteres szakaszát felújítják. A buszoknak buszöblöt alakítanak ki, valamint kilenc új parkolóhely és két akadálymentes zebra is épül. A járdát szintén felújítják, a zöldfelületet rendezik és a közvilágítást is korszerűsítik.

A Zsókavár utcát szintén végig felújítják. A BKK szerint az irányonkénti két sáv „túl sok”, a forgalom ezt nem indokolja, ezért a két-két sáv egy-egy sávra szűkül. A parkolási gondok enyhítésére új parkolóhelyeket alakítanak ki az utcában: a Spirálház előtt 15 parkoló, vele szemben, a túlsó oldalon pedig 20 épül, és az utcában további 40 parkolót alakítanak ki. Az útszakaszon a megállókat, valamint a rendelő előtti zebrát akadálymentesítik, valamint új jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet is építenek. A fordulóban (a villamos-végállomásnál) gyalogosjárda épül a szolgáltatóház irányában.

Az Erdőkerülő utca is végig megújulna a Zsókavár utca és a Szentmihályi út között. Itt is akadálymentesítik a buszmegállókat. A parkolókat felújítják, új, lámpás zebrát alakítanak ki, a Lidl előtt pedig új járdaszakasz épül a Szentmihályi útig. A szolgáltatóház előtti terület döntött szegélyes lesz, hogy megkönnyítsék a parkolást. Vele szemben, az Erdőkerülő túloldalán kihúzzák a zöldsávot, hogy a gyalogosok átkelését biztonságosabbá tegyék. Az erdő megközelítése érdekében jelzőlámpás csomópont lesz az Erdőkerülő és a Szentmihályi út találkozásánál.
A Szentmihályi úton a Fazekas utca jelzőlámpát és zebrát kap.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.