EUR: 307,41 Ft
CHF: 287,02 Ft
2017. január 19., csütörtök
Sára, Márió

Külföld

Újabb robbanás Brüsszelben – folytatódik a terror!

Egy embert lelőttek, egyet előállítottak a péntek délután tartott rendőrségi akció során Brüsszel Schaerbeek negyedében – közölte Bernard Clerfayt, a kerület polgármestere az RTBF belga közszolgálati televízióban, pénteken. Szemtanúk szerint robbanásokat és fegyverropogást lehetett hallani.

Egy embert tett ártalmatlanná a belga rendőrség különleges alakulata Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében péntek délután tartott művelete keretében.

A polgármester tájékoztatása szerint a rendőrség kiérkezéskor a keresett férfi a hatóságok felszólításának nem tett eleget, ezt követően lelőtték. A holttest mellett egy robbanóanyagokkal megrakott táskát találtak.

Bernard Clerfayt elmondta, hogy az művelet során egy másik férfit előállítottak a hatóságok, aki kisebb sérüléseket szenvedett.

Kijelentette: az előállított férfi kapcsolatban volt a kedden Brüsszelben elkövetett merényletek elkövetőivel. Ugyanakkor meg nem erősített rendőrségi értesülés szerint a péntek délután zajló művelet az előző nap Párizsban meghiúsított terrortámadással volt összefüggésben.

Brüsszel, 2016. március 25. A belga rendőrség egyik bombaszakértője (j) Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében egy rendőrségi akció során 2016. március 25-én, három nappal a belga fővárost ért terrortámadások után. A merényletekben több mint harminc ember életét vesztette, legkevesebb kétszáz megsebesült. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Brüsszel, 2016. március 25.
A belga rendőrség egyik bombaszakértője (j) Brüsszel Schaerbeek nevű negyedében egy rendőrségi akció során 2016. március 25-én, három nappal a belga fővárost ért terrortámadások után. A merényletekben több mint harminc ember életét vesztette, legkevesebb kétszáz megsebesült. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A polgármester elmondta, hogy az akció kezdetekor és annak során hallott három detonáció a rendőrség által előidézett és felügyelt robbanások voltak.

A művelet a kerület Meiser nevű terén zajlott, ahol szemtanúk szerint fegyverropogást is hallani lehetett. A téren áthaladó villamos utasait kimenekítették.

A rendőrség a területet lezárta, amíg befejezik a környék átkutatását – közölte a polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendrakásért kapott egymillió dollárt

  Rendrakásért kapott egymillió dollárt

  Miközben az amerikai Joemel Panisa reggel még azért morgolódott, mert a hóakadályok miatt nem tud munkába menni, pár órával később már 300 millió forint boldog tulajdonosa volt.

 • Élő adásban szunyókált el az asszony – Videó!

  Élő adásban szunyókált el az asszony – Videó!

  A spanyol tévétörténelem egyik legmókásabb pillanatát élték át annak a tévéműsornak a nézői, akik szemtanúi voltak a „Délután itt és most” című beszélgetős műsorban elszundító vendég szunyókálásának.

 • Magyarbarát elnök az EP élén

  Magyarbarát elnök az EP élén

  Antonio Tajani lett az EP új elnöke. Kinevezésével Donald Trump után újabb erős ember tűnt fel a nemzetközi porondon, aki szimpatizál Magyarországgal.