2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb II.kerület

Uszoda is épülhet a stabil költségvetésnek köszönhetően

A kerület stabil gazdálkodását jelentő alapelvek az idei költségvetésben is érvényesülnek, mert az elmúlt két önkormányzati ciklushoz hasonlóan a tervezett nagy ívű fejlesztésekhez sem kell külső forrást igénybe venni – tudtuk meg Dankó Virág alpolgármestertől.

Danko_Virag_

Dankó Virág alpolgármester

 

– Az alapelvek nem változtak, a legfőbb cél az volt, hogy képezzünk egy olyan beruházási keretet, ami lehetővé teszi az önerő biztosítását a fejlesztésekhez vagy a pályázatokhoz. A korábbi évek megfontolt, lépésről lépésre haladó gazdálkodása teremtett lehetőséget arra is, hogy megépülhet Pesthidegkúton a várva várt uszoda, amely a legnagyobb tétel az idei büdzsében, és úgy tűnik, a jövő éviben is az lesz. A beruházás mintegy egymilliárd forintos önrészét, illetve a 300 millió forintos állami támogatását is tartalmazza a 16,5 milliárd forint főösszegű költségvetés.


Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy az uszodaprojekt nem csupán a létesítmény felépítéséről szól, a hozzá kapcsolódó beruházások rendezik a térség gyalogos, kerékpáros és autós közlekedését is, így az intézmény jobban illeszkedik majd a környezetébe.

(Forrás: Budai Polgár)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.