EUR: 307,97 Ft
CHF: 281,68 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb II.kerület

Uszoda is épülhet a stabil költségvetésnek köszönhetően

A kerület stabil gazdálkodását jelentő alapelvek az idei költségvetésben is érvényesülnek, mert az elmúlt két önkormányzati ciklushoz hasonlóan a tervezett nagy ívű fejlesztésekhez sem kell külső forrást igénybe venni – tudtuk meg Dankó Virág alpolgármestertől.

Danko_Virag_

Dankó Virág alpolgármester

 

– Az alapelvek nem változtak, a legfőbb cél az volt, hogy képezzünk egy olyan beruházási keretet, ami lehetővé teszi az önerő biztosítását a fejlesztésekhez vagy a pályázatokhoz. A korábbi évek megfontolt, lépésről lépésre haladó gazdálkodása teremtett lehetőséget arra is, hogy megépülhet Pesthidegkúton a várva várt uszoda, amely a legnagyobb tétel az idei büdzsében, és úgy tűnik, a jövő éviben is az lesz. A beruházás mintegy egymilliárd forintos önrészét, illetve a 300 millió forintos állami támogatását is tartalmazza a 16,5 milliárd forint főösszegű költségvetés.

Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy az uszodaprojekt nem csupán a létesítmény felépítéséről szól, a hozzá kapcsolódó beruházások rendezik a térség gyalogos, kerékpáros és autós közlekedését is, így az intézmény jobban illeszkedik majd a környezetébe.

(Forrás: Budai Polgár)

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.