2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb IV.kerület XVI.kerület

Vandál tarolt a Farkaserdőben

etető bent

Rákosmenti Mezei Őrszolgálat teljes csapata is felajánlotta segítségét az etetők és odúk helyreállításában

Felfoghatatlan rombolást végzett valaki a Farkaserdőben: az összes madáretetőt és -odút lerúgta. Az egyik erdész észrevette, amikor egy férfi rugdosta az egyik etetőt, utánafutott, de nem tudta elkapni. 200 madáretető és több mint 100 odú volt az erdőben, egy részüket óvodások készítették. A vandált lapzártánkkor még keresték a rendőrök.

Alig maradt néhány árva etető a fákon. Ripityára törték valamennyit. Egy, a Farkaserdőben rendszeresen kutyát sétáltató hölgy lapunknak elmondta, hogy reggel még ő maga is rakott ki magokat a madaraknak, délutánra viszont már minden etető szét volt verve.


– Néhány napja is találtunk szétesett etetőket, de azokat össze tudtuk rakni és visszaakasztottuk a fára – mondta a hölgy, aki sem nevét, sem pedig arcát nem vállalta. Úgy véli, egy kopasz, izmos férfi volt a tettes. Az erdészet egyik munkatársa látta az elkövetőt, üldözni kezdte, de sajnos nem tudta elfogni.

Személyleírása szerint a férfi 20 év körüli, 2 méter magas, kisportolt testalkatú. Az Erdőmentők Alapítvány munkatársai azóta az odúk egy részét már pótolták és feljelentést is tettek a vandál cselekedet miatt. Közösségi oldalukon örömmel számoltak be arról, hogy magánemberek, iskolák, közintézmények, de a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat teljes csapata is felajánlotta segítségét az etetők és odúk helyreállításában.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.