EUR: 310,44 Ft
CHF: 259,19 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb IV.kerület XVI.kerület

Vandál tarolt a Farkaserdőben

etető bent

Rákosmenti Mezei Őrszolgálat teljes csapata is felajánlotta segítségét az etetők és odúk helyreállításában

Felfoghatatlan rombolást végzett valaki a Farkaserdőben: az összes madáretetőt és -odút lerúgta. Az egyik erdész észrevette, amikor egy férfi rugdosta az egyik etetőt, utánafutott, de nem tudta elkapni. 200 madáretető és több mint 100 odú volt az erdőben, egy részüket óvodások készítették. A vandált lapzártánkkor még keresték a rendőrök.

Alig maradt néhány árva etető a fákon. Ripityára törték valamennyit. Egy, a Farkaserdőben rendszeresen kutyát sétáltató hölgy lapunknak elmondta, hogy reggel még ő maga is rakott ki magokat a madaraknak, délutánra viszont már minden etető szét volt verve.


– Néhány napja is találtunk szétesett etetőket, de azokat össze tudtuk rakni és visszaakasztottuk a fára – mondta a hölgy, aki sem nevét, sem pedig arcát nem vállalta. Úgy véli, egy kopasz, izmos férfi volt a tettes. Az erdészet egyik munkatársa látta az elkövetőt, üldözni kezdte, de sajnos nem tudta elfogni.

Személyleírása szerint a férfi 20 év körüli, 2 méter magas, kisportolt testalkatú. Az Erdőmentők Alapítvány munkatársai azóta az odúk egy részét már pótolták és feljelentést is tettek a vandál cselekedet miatt. Közösségi oldalukon örömmel számoltak be arról, hogy magánemberek, iskolák, közintézmények, de a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat teljes csapata is felajánlotta segítségét az etetők és odúk helyreállításában.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.