EUR: 313,00 Ft
CHF: 261,52 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XIII.kerület

Zsolt nélkül nincs akciófilm

A kaszkadőrszakmát a Budapesti Honvéd Tüzér utcai csarnokában tanuló Keresztessy Zsolt nélkül az elmúlt tíz évben nem forgattak hollywoodi akciófilmet. Igaz, eredetileg színésznek készült, kaszkadőrként is elismerik az Egyesült Államokban, most mégis Budapesten valósította meg saját filmes elképzelését.

keresztessyzsolt

Zsolt a Robin Hoodban a vikingek vezérét játszotta

Ma is úgy emlékszik a Tüzér utcai órákra, mintha tegnap lettek volna. Unger Bélánál, akinél tanulta a kaszkadőrszakmát, egy percig sem lehetett lazítani.
− Mindig azt mondta, egyetlen film felvételénél vagy egyetlen bemutatón sem lehet lazítani, mert az az életedbe kerülhet − mesélte a Lokálnak Keresztesy Zsolt, aki  színész-kaszkadőr pályafutását 2005-­ben kezdte az Eragon című produkcióban.
− Itt ragadott meg először a filmes világ miliője, és ez a szerelem azóta is töretlenül tart. Igaz, már gyermekkoromban is ellenállhatatlan késztetést éreztem arra, hogy filmszínész legyek.


A nagy változás 2006-ban következett be Keresztessy Zsolt életében, hiszen ekkor „fedezte fel”  Hollywood.
− Valóban, A kategóriás filmekben szerepelhettem. Elsőnek a Szökés, majd a Kaptár című filmsorozatban. Később játszottam az Underworld, Hell Boy és a Bombák Földjén című produkciókban is. Sajnos 2011-­ben családi okok miatt vissza kellett jönnöm Magyarországra, de szerencsémre tudtam folytatni a filmezést. Dolgoztam a már idehaza forgatott Z­ Világháborúban, külföldön a Trónok Harcában, a Vikingekben, a Robin Hoodban. De forgattam a nagy sikerű Válaszcsapás és a Szérum című akciófilm-sorozatokban is. Magyar rendezők is dolgoznak velem, így szerepeltem a Haction, a  Társasjáték és a Magánnyomozók tévésorozatokban is.

Keresztessy Zsolt tagja az Unger Béla Europe Stunt League kaszkadőrtársulatának, így sok filmben nemcsak színészként, hanem kaszkadőrként is jeleskedett. Elmondta, az Egyesült Államokban természetes dolog, hogy amikor egy színész nem forgat, karban tartja és képezi magát, így ő is folyamatosan színészmesterség-órára jár.
− Tavaly ősz óta a Kazán István Kamaraszínházba, Kriszt László tanár úrhoz járok beszéd- és színészmesterség-órákra. Fontosnak tartom a profizmust, muszáj a filmes szakmában minél sokrétűbbnek lenni, és ebben segítenek ezek az órák.


A színész saját filmes elképzelését Budapesten valósította meg: 2015 év végén, saját stábbal, egy reality akciófilm-sorozat forgatásába kezdett Kárhozat Útján címmel.
− A filmet Ezüst Koppány rendezte, március 9-én mutatjuk be. Emellett két kisfilmes ötletem is gyártás alatt van, melyeket szeretnék magas nívójú filmfesztiválokon a szakma és a nagyközönség elé tárni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.