EUR: 307,18 Ft
CHF: 281,71 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb XXII.kerület

Zsuzsa pillanatképeket rajzol

Ligeti kiállítás22

A közönség kíváncsi volt a kulisszatitkokra is

Ligeti Zsuzsa pillanatrajzait mutatta be a Budatétényi Polgári Kör a „Művészek köztünk vannak” című programsorozat keretében a Szent Imre Otthonban. Az alkotó a kerületben él és aktívan részt vesz lakóhelye közösségi életében, természetes számára, hogy művészetével is megajándékozza az itt élőket.

Ligeti Zsuzsa22

Ligeti Zsuzsa az egyik pillanatképrajzával

Ligeti Zsuzsa egyperceseit, pillanatrajzait utazásai ihletik.

– Sokat utazunk a férjemmel. Általában ő fényképez, én rajzolok. A fotók további gondozása az én feladatom. Nagyon örülök, hogy lakóhelyemen is megmutathatom rajzaimat. Jó, hogy sokan érdeklődtek a művészetem és úti élményeim iránt. A többség az Őrség bemutatására szavazott, így ezeket a fotókat és rajzokat hoztam el, meg néhányat a többi rajzom közül, amelyek elférnek a Szent Imre Otthon könyvtárában. Rendhagyó módon az őrségi rajzokat számítógép segítségével mutattam be, így mindenki jól láthatta. Igaz, kivetítve, nagy méretben voltak láthatók, a valóságban rajzaim kicsik, alig 10 x 15 centiméteresek. Az érdeklődők a paszpartúzott vagy a bekeretezett rajzaimon érzékelhették a miniatúrák hangulatát – mondta Ligeti Zsuzsa a Lokálnak.

Kolláthné Hollóssy Rita, a Budatétényi Polgári Kör elnöke kérdésünkre azt is elmesélte, hogy gyakran kirándult együtt Zsuzsával, és nemegyszer tanúja lehetett a pillanatrajzok születésnek.

– Bámulatos gyorsasággal vetette a mindig nála lévő papírra azokat az épületeket, amelyek megnyerték tetszését. Néha a robogó autóbusz ablakán keresztül pillantott meg egy nádfedeles kunyhót vagy egy templomot, és máris ott volt a rajz a papíron.

LIgeti rajzok22

Ligeti-miniatűrök az asztalon

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.