2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XXII.kerület

Zsuzsa pillanatképeket rajzol

Ligeti kiállítás22

A közönség kíváncsi volt a kulisszatitkokra is

Ligeti Zsuzsa pillanatrajzait mutatta be a Budatétényi Polgári Kör a „Művészek köztünk vannak” című programsorozat keretében a Szent Imre Otthonban. Az alkotó a kerületben él és aktívan részt vesz lakóhelye közösségi életében, természetes számára, hogy művészetével is megajándékozza az itt élőket.

Ligeti Zsuzsa22

Ligeti Zsuzsa az egyik pillanatképrajzával

Ligeti Zsuzsa egyperceseit, pillanatrajzait utazásai ihletik.


– Sokat utazunk a férjemmel. Általában ő fényképez, én rajzolok. A fotók további gondozása az én feladatom. Nagyon örülök, hogy lakóhelyemen is megmutathatom rajzaimat. Jó, hogy sokan érdeklődtek a művészetem és úti élményeim iránt. A többség az Őrség bemutatására szavazott, így ezeket a fotókat és rajzokat hoztam el, meg néhányat a többi rajzom közül, amelyek elférnek a Szent Imre Otthon könyvtárában. Rendhagyó módon az őrségi rajzokat számítógép segítségével mutattam be, így mindenki jól láthatta. Igaz, kivetítve, nagy méretben voltak láthatók, a valóságban rajzaim kicsik, alig 10 x 15 centiméteresek. Az érdeklődők a paszpartúzott vagy a bekeretezett rajzaimon érzékelhették a miniatúrák hangulatát – mondta Ligeti Zsuzsa a Lokálnak.

Kolláthné Hollóssy Rita, a Budatétényi Polgári Kör elnöke kérdésünkre azt is elmesélte, hogy gyakran kirándult együtt Zsuzsával, és nemegyszer tanúja lehetett a pillanatrajzok születésnek.

– Bámulatos gyorsasággal vetette a mindig nála lévő papírra azokat az épületeket, amelyek megnyerték tetszését. Néha a robogó autóbusz ablakán keresztül pillantott meg egy nádfedeles kunyhót vagy egy templomot, és máris ott volt a rajz a papíron.

LIgeti rajzok22

Ligeti-miniatűrök az asztalon

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.