EUR: 309,31 Ft
CHF: 288,58 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb XXII.kerület

Zsuzsa pillanatképeket rajzol

Ligeti kiállítás22

A közönség kíváncsi volt a kulisszatitkokra is

Ligeti Zsuzsa pillanatrajzait mutatta be a Budatétényi Polgári Kör a „Művészek köztünk vannak” című programsorozat keretében a Szent Imre Otthonban. Az alkotó a kerületben él és aktívan részt vesz lakóhelye közösségi életében, természetes számára, hogy művészetével is megajándékozza az itt élőket.

Ligeti Zsuzsa22

Ligeti Zsuzsa az egyik pillanatképrajzával

Ligeti Zsuzsa egyperceseit, pillanatrajzait utazásai ihletik.

– Sokat utazunk a férjemmel. Általában ő fényképez, én rajzolok. A fotók további gondozása az én feladatom. Nagyon örülök, hogy lakóhelyemen is megmutathatom rajzaimat. Jó, hogy sokan érdeklődtek a művészetem és úti élményeim iránt. A többség az Őrség bemutatására szavazott, így ezeket a fotókat és rajzokat hoztam el, meg néhányat a többi rajzom közül, amelyek elférnek a Szent Imre Otthon könyvtárában. Rendhagyó módon az őrségi rajzokat számítógép segítségével mutattam be, így mindenki jól láthatta. Igaz, kivetítve, nagy méretben voltak láthatók, a valóságban rajzaim kicsik, alig 10 x 15 centiméteresek. Az érdeklődők a paszpartúzott vagy a bekeretezett rajzaimon érzékelhették a miniatúrák hangulatát – mondta Ligeti Zsuzsa a Lokálnak.

Kolláthné Hollóssy Rita, a Budatétényi Polgári Kör elnöke kérdésünkre azt is elmesélte, hogy gyakran kirándult együtt Zsuzsával, és nemegyszer tanúja lehetett a pillanatrajzok születésnek.

– Bámulatos gyorsasággal vetette a mindig nála lévő papírra azokat az épületeket, amelyek megnyerték tetszését. Néha a robogó autóbusz ablakán keresztül pillantott meg egy nádfedeles kunyhót vagy egy templomot, és máris ott volt a rajz a papíron.

LIgeti rajzok22

Ligeti-miniatűrök az asztalon

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.