EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Extra

10 év börtönt úszott meg Johnny Depp felesége

Tokió, 2015. július 16.
A 2015. január 26-án készült felvételen Johnny Depp amerikai színész (b) párja, Amber Heard amerikai színésznő társaságában a Mortdecai című filmjének népszerűsítésére érkezik Tokióba. Akár tíz év börtönbüntetést, vagy 100 ezer ausztrál dollár (20,9 millió forint) pénzbírságot is kaphat Amber Heard, aki ellen vádat emeltek Ausztráliában, amiért az ország biobiztonsági törvényeit megsértve 2015. áprilisban becsempészte az országba két kutyájukat, hogy meglátogassa az ott forgató férjét. A színésznőnek szeptemberben bíróság elé kell állnia Queenslandben. (MTI/AP/Kambajasi Sidzuo)

Egy hónapos próbaidőre bocsátotta hétfőn egy queenslandi bíróság Johnny Depp feleségét, Amber Heard színésznőt, aki akár tízévi börtönt is kaphatott volna azért, mert Ausztráliába csempészte két Yorkshire terrier kutyáját.

Heard filmsztár férje kíséretében érkezett a bíróságra, ahol elismerte, hogy az országba érkezésekor nem a valóságnak megfelelően töltötte ki a belépési nyilatkozatot – tudósított a BBC News.

Az ausztrál bevándorlási szabályok roppant szigorúan veszik az állatok beléptetését, legalább tíz napig karanténban kell tartani minden beutazó állatot.

Heard korábban arra hivatkozott, hogy fáradt volt az utazástól, és azt hitte, asszisztense már elintézte a kiskutyák hivatalos papírjait.

Amennyiben a színésznő megszegi a próbaidő szabályait, 1000 ausztrál dollárt (210 ezer forintot) kell fizetnie.

A csempészet vádja alól már korábban mentesült a híresség felesége. Ha azért ítélték volna el, tízévi börtönt vagy akár 265 ezer ausztrál dolláros (55,7 millió forintos) büntetést is kiszabhattak volna rá.

A bíróságon azt a videót is lejátszották, amelyen Depp és felesége sajnálkozásukat fejezik ki a törvényszegés miatt, és azt tanácsolják az Ausztráliába utazóknak, hogy tartsák tiszteletben a helyi törvényeket.

Heard a két kutyát, Pistolt és Boo-t magángépen vitte be Queenslandbe 2015 májusában, amikor A Karib-tenger kalózai című film legújabb epizódján dolgozó férjét látogatta meg. A kutyák becsempészése úgy derült ki, hogy egy helyi kutyakozmetikus kiposztolt róluk egy képet a közösségi médián.

A lelepleződés után a hatóságok rövid határidőt adtak Deppéknek arra, hogy eltávolítsák a kutyákat az országból, ellenkező esetben elaltatták volna az állatokat.

Kapcsolódó Cikkek