EUR: 308,50 Ft
CHF: 288,00 Ft
2017. március 23., csütörtök
Emőke

Külföld

600 fölött az ecuadori földrengés áldozatainak száma

Hatszáz fölé nőtt az ecuadori földrengés halottainak száma, és az egy héttel ezelőtti fő rengés óta mintegy 700 utórengés volt.

Százharminc embert eltűntként tartanak nyilván, a sérültek száma 12 ezer 492 – közölte a katasztrófavédelem. A romok alól 113 embert mentettek ki.

Egy csütörtök esti utórengés 6-os erősségű volt. Ennek a középpontja a tengerparton, száz kilométerrel Portoviejo várostól északnyugatra tehető. Utórengések még hetekig lesznek – figyelmeztetett a katasztrófavédelem, és arra kérte a lakosságot, hogy őrizze meg nyugalmát.

Csaknem 7000 épület dőlt romba, 26 ezer ember lakik szükségszálláson.

Rafael Correa ecuadori elnök szerint a károk mértéke két és három milliárd dollár közé tehető.

A múlt szombati földrengés volt az elmúlt 67 év legsúlyosabb katasztrófája Ecuadorban, a földmozgás ereje a Richter-skála szerint 7,8-as fokozatú volt. A természeti katasztrófa legsúlyosabban az ország nyugati, csendes-óceáni partvidékén egy 200 kilométeres szakaszt érintett, de szerte az országban érezni lehetett a rengést. A földmozgás Pedernales városán kívül súlyos károkat okozott Manta és Portoviejo városokban is.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Nagyképű Maradona

    A nap képe: Nagyképű Maradona

    Egy hatalmas tűzfalon csodálhatják Diego Maradona képmását az olaszok. Az egykori argentin labdarúgócsillagot ábrázoló falfestményt Nápoly egyik bérházára készítette el Jorit Agoch olasz művész.

  • Naponta 800 kisgyerek hal meg a szennyezett víz miatt

    Naponta 800 kisgyerek hal meg a szennyezett víz miatt

    Tegnap volt a víz világnapja, amelyet 1993 óta március 22-én tartanak. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.