EUR: 308,19 Ft
CHF: 281,86 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Belföld

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok tagjai semmiféle határt nem szabtak maguknak

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok állami vezetői 2009-ben 25 – jellemzően Audi A6-os – szolgálati autóba tankoltak kétmillió forint fölött – közölte Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok tagjai “maguknak semmiféle határt nem szabtak”, a magyar embereket viszont megszorításokkal sújtották – mondta a politikus.

Németh Szilárd megjegyezte, a napokban arról cikkezett a sajtó, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szolgálati autójába tavaly 3,9 millió forintért tankoltak.

Erre válaszul a fideszes politikus ismertette – mint ahogyan arról a Magyar Idők is beszámolt kedden -, hogy korábbi szocialista miniszterek és államtitkárok mennyiért tankoltak egy év alatt.

Hiller István volt oktatási miniszter a “csúcstartó”, aki mai áron számolva 15,5 millió forintért tankolt és 450 ezer kilométert utazott egy év alatt – mondta Németh Szilárd, folytatva: Hiller István államtitkára, a ma már DK-s Arató Gergely 5 millió forintért, Korózs Lajos szociális államtitkárként 4,5 millió forintért, Gőgös Zoltán, az agrártárca egykori államtitkára pedig 4 millióért tankolta meg a szolgálati autót.

Ők, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány tagjai voltak azok, akik az országot csődbe vitték, háromszorosára emelték a háztartási gáz árát, megszüntették a családi adókedvezményt és nem támogatták az otthonteremtést – hangsúlyozta a kormánypárti képviselő, aki a 2010 előtt kormányzati üzemanyagköltések alapján pofátlan, cinikus viselkedésnek nevezte a mostani kormánytagok “lejáratásának” kísérletét az üzemanyagköltségekkel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Köpönyegforgató a Momentum alelnöke

  Köpönyegforgató a Momentum alelnöke

  Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt „sötét lovak” a Momentum Mozgalom ifjú vezetői. Most induló sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben.

 • MSZP–DK összefogás Rolex Laciért

  MSZP–DK összefogás Rolex Laciért

  Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő Nógrádi Tiborral, a Fidesz helyi elnökével közösen vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett a szocialista városvezető ellen.

 • Soros tönkretenné Magyarországot

  Soros tönkretenné Magyarországot

  Meggyőződésem, Sorosnak az a terve, hogy zavargásokat generáljon, destabilizálja a politikai helyzetet nemcsak Magyarországon, hanem idővel egész Európában.