EUR: 309,82 Ft
CHF: 289,06 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Belföld

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok tagjai semmiféle határt nem szabtak maguknak

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok állami vezetői 2009-ben 25 – jellemzően Audi A6-os – szolgálati autóba tankoltak kétmillió forint fölött – közölte Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok tagjai “maguknak semmiféle határt nem szabtak”, a magyar embereket viszont megszorításokkal sújtották – mondta a politikus.

Németh Szilárd megjegyezte, a napokban arról cikkezett a sajtó, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szolgálati autójába tavaly 3,9 millió forintért tankoltak.

Erre válaszul a fideszes politikus ismertette – mint ahogyan arról a Magyar Idők is beszámolt kedden -, hogy korábbi szocialista miniszterek és államtitkárok mennyiért tankoltak egy év alatt.

Hiller István volt oktatási miniszter a “csúcstartó”, aki mai áron számolva 15,5 millió forintért tankolt és 450 ezer kilométert utazott egy év alatt – mondta Németh Szilárd, folytatva: Hiller István államtitkára, a ma már DK-s Arató Gergely 5 millió forintért, Korózs Lajos szociális államtitkárként 4,5 millió forintért, Gőgös Zoltán, az agrártárca egykori államtitkára pedig 4 millióért tankolta meg a szolgálati autót.

Ők, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány tagjai voltak azok, akik az országot csődbe vitték, háromszorosára emelték a háztartási gáz árát, megszüntették a családi adókedvezményt és nem támogatták az otthonteremtést – hangsúlyozta a kormánypárti képviselő, aki a 2010 előtt kormányzati üzemanyagköltések alapján pofátlan, cinikus viselkedésnek nevezte a mostani kormánytagok “lejáratásának” kísérletét az üzemanyagköltségekkel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

  Kigyulladt egy lakóház egy szobája Gyulán szerda reggel. A tűzoltók hőkamerával megtalálták az épületben tartózkodó lakót, de a mentők már nem tudták újraéleszteni – írta honlapján a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 • Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

  Már a határzár életbe lépése előtti napokban radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma, sikeres pedig nem is történt a szigorított jogi határzár és a megerősített kerítés együttes hatására – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

 • Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Simicska tanácsaira támaszkodna Vona

  Jelen pillanatban nem venné fel a Jobbikba Simicska Ádámot Vona Gábor, ám a segítségét elfogadnák. Mindezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta a Jobbik elnöke, aki a műsorvezetőnek arra a kérdésére, hogy Simicska Ádám kérte-e a felvételét a Jobbikba, Vona azt válaszolta: ez valótlan információ, vagyis kacsa.

 • Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Lebukott Demszky! Aba Botond is ellene vallott

  Egykori beosztottja, Aba Botond volt BKV-vezérigazgató az Országgyűlés gazdasági bizottságának elismerte: Demszky Gábor „közvetlen irányításával” működött a DBR Metró Projekt Kft.