EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,36 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Belföld

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok tagjai semmiféle határt nem szabtak maguknak

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok állami vezetői 2009-ben 25 – jellemzően Audi A6-os – szolgálati autóba tankoltak kétmillió forint fölött – közölte Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok tagjai “maguknak semmiféle határt nem szabtak”, a magyar embereket viszont megszorításokkal sújtották – mondta a politikus.

Németh Szilárd megjegyezte, a napokban arról cikkezett a sajtó, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szolgálati autójába tavaly 3,9 millió forintért tankoltak.

Erre válaszul a fideszes politikus ismertette – mint ahogyan arról a Magyar Idők is beszámolt kedden -, hogy korábbi szocialista miniszterek és államtitkárok mennyiért tankoltak egy év alatt.

Hiller István volt oktatási miniszter a “csúcstartó”, aki mai áron számolva 15,5 millió forintért tankolt és 450 ezer kilométert utazott egy év alatt – mondta Németh Szilárd, folytatva: Hiller István államtitkára, a ma már DK-s Arató Gergely 5 millió forintért, Korózs Lajos szociális államtitkárként 4,5 millió forintért, Gőgös Zoltán, az agrártárca egykori államtitkára pedig 4 millióért tankolta meg a szolgálati autót.

Ők, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány tagjai voltak azok, akik az országot csődbe vitték, háromszorosára emelték a háztartási gáz árát, megszüntették a családi adókedvezményt és nem támogatták az otthonteremtést – hangsúlyozta a kormánypárti képviselő, aki a 2010 előtt kormányzati üzemanyagköltések alapján pofátlan, cinikus viselkedésnek nevezte a mostani kormánytagok “lejáratásának” kísérletét az üzemanyagköltségekkel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Béla bácsi végig csak a diákjaira gondolt

  Béla bácsi végig csak a diákjaira gondolt

  Nemzeti gyásznapot hirdetett a kormány a mai napra a hétvégi veronai, 16 halálos áldozatot követelő buszbaleset miatt. Miközben egyre több túlélő és elhunyt története válik ismertté, rendőrök szállták meg annak a magyar cégnek a telephelyét, amelyik a francia sítáborba szállította a budapesti gimnazistákat.

 • Vona kiállt a kvóta mellett

  Vona kiállt a kvóta mellett

  Újabb ponton mondott szögesen ellent önmagának Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke. Sokat idézett tévéinterjújában még a kötelező betelepítési kvóta elfogadását is elgondolkodtatónak nevezte.

 • Balliberális álcivilek fúrják az olimpiát

  Balliberális álcivilek fúrják az olimpiát

  Eltüntetné a süllyesztőbe a 2024-ben esetlegesen Magyarországon tartandó olimpiát több balos álcivil szervezet. A MoMo aktivistái mellett a NOlimpia mozgalom is az ötkarikás játékok helyszíne ellen kardoskodik.