2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb XIX.kerület

A Jóban Rosszban színészei is szavalnak

Nagyszabású programmal készül a Kispesti Munkásotthon Művelődési Központ április 11-re, a Magyar Költészet Napjára. József Attila születésnapján a kerületben élő művészek, költők is színpadra lépnek, sőt, a jeles napon bárki elmondhatja kedvenc versét.

Hétfőn már déltől érdemes ellátogatni a KMO-ba, szabad verseléssel kezdődik a költészet napi rendezvény, ahol bárki elmondhatja kedvenc művét a kamaraszínpadon. Délután író–olvasó találkozó lesz a kerületben élő Juhász Magdával, majd Itt ülök csillámló sziklafalon címmel irodalmai estet tart a szintén kispesti Urbán Andrea, Bozsó Péter, Tóth Roland trió.


Megemlékezés Juhász Magda wekerlei költő, meseíró 80. születésnapja alkalmából Wekerlei Kultúrház ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Juhász Magda wekerlei költő, meseíró is fellép
( Fotó_ Sáfár Tibor)

Andrea és Péter szülei kispestiek, ők is itt nőttek fel, majd miután egymásra találtak és összeházasodtak, egy kis kitérő után immár tizenöt éve ismét a XIX. kerület lett az otthonuk.

– Nagyon hűségesek vagyunk Kispesthez, szeretünk itt élni. A kisfiunk miatt, művészházaspárként, nagy segítség a nagyszülők közelsége, ráadásul közel is vagyunk a belvároshoz, mégis kertes házban lakhatunk. Ez a mi kis szigetünk – árulta el lapunknak Andrea a kötődésüket a XIX. kerülethez.


Urbán Andrea

Urbán Andrea

A KMO Művelődési Ház idén felkérte őket és a szintén kispesti Tóth Rolandot, hogy április 11-re, a Magyar Költészet Napjára állítsanak össze egy műsort.

– Szerencsés együttállás a mi életünkben ez a hármas. Andival és Rolanddal együtt indult a pályánk a Nemzeti Színház akadémiáján, és azóta is megmaradt a jó kapcsolat, Rolanddal együtt is forgatok a Jóban Rosszban című sorozatban – tette hozzá Péter, akinek hangja egy teljes generációnak lehet ismerős a South Park című animációs sorozatból, ahol Stannek kölcsönzi hangját.

A trió ígéri, előadásuk több lesz, mint a szokványos, száraz szavalások sora. Humorral, zenével, játékkal színesítik a programot. Egymásra épülő blokkokból áll össze a műsor és kizárólag erre az egyszeri alkalomra szól.

 

tóth roland wikipedia

Tóth Roland (fotó: wikipedia)

A program:

12–14 óráig, illetve 15.30–16.30-ig: Hozza el, szavalja el kedvenc magyar versét! – szabad verselés

14–15 óráig: Történt egyszer, réges-régen, ballagott a hold az égen (Juhász Magda: Holdbéli mese) – író,olvasó találkozó Juhász Magda kispesti költőnővel

17–19 óráig: Itt ülök csillámló sziklafalon (József Attila: Óda) – irodalmi est kispesti színművészekkel: Urbán Andrea, Bozsó Péter, Tóth Roland

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.