EUR: 312,28 Ft
CHF: 261,41 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb XVIII.kerület

A Kassa a legtakarékosabb

A napelemmel és napkollektorral is kombinált komplex energetikai korszerűsítésnek köszönhetően a Kassa utcai Általános Iskola nyerte az Energiaklub 2015/2016-os fenntartható települési versenyének 10 és 100 ezer fő közötti települések kategóriájában a takarékossági versenyt. Összesen 3600 megawattóra megújuló energiával gazdagították az országot és évi 3500 tonna szén-dioxidtól mentesítették a környezetet azok a hazai önkormányzatok, amelyek részt vettek a versenyben. Ez hatásában olyan, mintha ötezer háztartás egy éven át nem használna áramot. A verseny a nemzetközi Green-Proca (Green Public Procurement) projekt része, így a kategórianyertesek automatikusan jutnak tovább a nemzetközi mezőnybe.

Szolnok, 2009. május 28. A Szolnoki Műszaki Szakközép és Szakiskola Baross Gábor Gépipari, Közlekedési tagintézményében pályázaton nyert pénzből napelemeket építenek a tanműhely tetejére. Az iskola tanulói készítették el az állványzatot, amelyen 30 darab panelt rögzítenek fel a 11.osztályos karosszérialakatos tanulók. Az elsődleges számítások szerint havonta 500 kW elektromos energiát állítanak így elő. MTI Fotó: Mészáros János

illusztráció
MTI Fotó: Mészáros János

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.