EUR: 307,62 Ft
CHF: 282,30 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XVIII.kerület

A Kassa a legtakarékosabb

A napelemmel és napkollektorral is kombinált komplex energetikai korszerűsítésnek köszönhetően a Kassa utcai Általános Iskola nyerte az Energiaklub 2015/2016-os fenntartható települési versenyének 10 és 100 ezer fő közötti települések kategóriájában a takarékossági versenyt. Összesen 3600 megawattóra megújuló energiával gazdagították az országot és évi 3500 tonna szén-dioxidtól mentesítették a környezetet azok a hazai önkormányzatok, amelyek részt vettek a versenyben. Ez hatásában olyan, mintha ötezer háztartás egy éven át nem használna áramot. A verseny a nemzetközi Green-Proca (Green Public Procurement) projekt része, így a kategórianyertesek automatikusan jutnak tovább a nemzetközi mezőnybe.

Szolnok, 2009. május 28. A Szolnoki Műszaki Szakközép és Szakiskola Baross Gábor Gépipari, Közlekedési tagintézményében pályázaton nyert pénzből napelemeket építenek a tanműhely tetejére. Az iskola tanulói készítették el az állványzatot, amelyen 30 darab panelt rögzítenek fel a 11.osztályos karosszérialakatos tanulók. Az elsődleges számítások szerint havonta 500 kW elektromos energiát állítanak így elő. MTI Fotó: Mészáros János

illusztráció
MTI Fotó: Mészáros János

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.