EUR: 311,41 Ft
CHF: 259,93 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

A Lufthansa-csoport 1,6 millió utast szállított tavaly Magyarországon

Minden eddiginél több, 1,6 millió utast szállítottak a Lufthansa-csoport légitársaságai 2015-ben Magyarországon, ami közel 12 százalékos utasszámbővülést jelent – közölte Antal Gábor, a csoport magyarországi vezetője vasárnap késő este Debrecenben.

A csoporthoz tartozó légitársaságok közül a Lufthansa mintegy 728 ezer, a SWISS 182 ezer, az Austrian Airlines 104 ezer, a Brussels Airlines 181 ezer, a Germanwings/Eurowings pedig 386 ezer légi utast üdvözölhetett a Budapestről induló vagy oda érkező járatok fedélzetén – sorolta az igazgató a Deutsche Lufthansa AG évértékelő debreceni sajtóeseményén.


Hozzátette: a legnagyobb növekedést a Germanwings/Eurowings érte el: 38 százalékkal több utas választotta a társaság járatait, ami részben annak is köszönhető, hogy immár a Budapest és Hamburg, illetve Düsseldorf közötti légi kapcsolatot is ez a társaság biztosítja.

Továbbra is kétszámjegyű növekedést mondhat magáénak a Brussels Airlines: 22 százalékkal több utas választotta járatait, de a Lufthansa gépein is 5 százalékkal több utas fordult meg – mondta.


Antal Gábor tájékoztatása szerint a Budapest Airport 2015. évi 10,3 millió utasa közül 1,6 millió utazott a Lufthansa-csoport járatain, így a vállalatcsoport őrzi második helyét a magyarországi légi szállítók között.

A hagyományos, hálózati légitársaságokat figyelembe véve a Lufthansa-csoport továbbra is piacvezető, és az egyes légitársaságok eredményeit elemezve ismét a Lufthansáé az első hely – magyarázta, megjegyezve, hogy az öt légitársaság a 2016-os nyári menetrendben összesen heti 147 járatot üzemeltet Budapest és Frankfurt, München, Düsseldorf, Hamburg, Köln/Bonn, Bécs, Zürich és Brüsszel között.

Boris Ogursky, a Lufthansa európai kommunikációs vezetője elmondta: légitársaságaik tavaly 170 millió utast szállítottak, a korábbi évinél 6,8 százalékkal nagyobb, összesen 32 milliárd euró bevételt, és csaknem 1,8 milliárd euró nyereséget értek el.

Újdonságként értékelte a Lufthansa életében, hogy tavaly több, nem csak üzleti, hanem szabadidős célú járatot is indítottak egyebek között Floridába, a Maldív-szigetekre, Mauritiusra és a Szilícium-völgybe, San José repülőterére.

Antal Gábor hozzátette: hasonló, vagyis az üzleti mellett szabadidős célú utazásokra indítják hétfőn az első menetrendszerű Lufthansa-járatot Debrecen és München között, amely a nyári menetrendben heti három alkalommal közlekedik.

Magyarországon 49 év múltán a debreceni lesz az első új, menetrend szerinti desztinációja a német légitársaságnak – jegyezte meg a Lufthansa-csoport magyarországi vezetője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az ÁSZ visszaküldte a Jobbik, a DK és a Párbeszéd intézkedési tervét

  Az ÁSZ visszaküldte a Jobbik, a DK és a Párbeszéd intézkedési tervét

  Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megfelelőnek találta az MSZP, az Együtt és a Liberálisok intézkedési tervét a gazdálkodásukban feltárt szabálytalanságok megszüntetésére, az LMP esetében kiegészítést kért, a Jobbik, a DK és a Párbeszéd esetében azonban azt állapította meg, hogy az intézkedési terv nem alkalmas a hiányosságok megszüntetésére, ezért azokat visszaküldte a pártoknak – közölte az ÁSZ.

 • Gyurcsány pénzeli a tüntetést

  Gyurcsány pénzeli a tüntetést

  Felháborodott tünetők juttatak el arról bizonyítékot a Ripost szerkesztőségébe, hogy a Demokratikus Koalició pénzért és támogatásért cserébe dirigálni is akarják a demonstrációt.

 • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

  Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

  Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.