2018. június 19., kedd
Gyárfás

Külföld

A migráns középiskolásnak adta ki magát, de kiderült hogy 29 éves

A kanadai határőrség őrizetbe vett egy 29 éves dél-szudáni menekült férfit, aki hat hónappal korábbi érkezésekor hazudott a hatóságoknak életkoráról, s így egy középiskola kosárlabdacsapatának sztárjává válhatott – írta pénteken honlapján a The Guardian című brit napilap.

A magát 17 évesnek valló Jonathan Nicola egy windsori katolikus gimnázium 11. osztályos tanulója és az iskolai kosárcsapat sztárja volt – eddig.


A fiú hatalmas termetével kitűnt az amúgy sem alacsony csapattársai közül, és gyorsan az edző kedvencévé vált, sőt, egy külföldi diákoknak szóló program keretében egy ideig nála lakott.

“Úgy gondolom, hogy ennek a gyereknek az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabdaligában) a helye, és ilyet még egy windsori tanítványomról sem mondtam” – áradozott az edző Nicoláról januárban a Windsor Star című helyi lapnak.

A dél-szudáni menekült úgy bukott le, hogy nemrég turistavízumot kérvényezett az Egyesült Államokba, amelyhez ujjlenyomatot vettek tőle. Ez az ujjlenyomat egyezett egy korábbival, amelyhez az 1986. november 1-jei születési dátum társult – közölte a kanadai határőrség a The Guardiannel.

Nicolát szerdán hallgatta meg először a kanadai bevándorlási és menekültügyi hivatal, amely úgy döntött, hogy őrizetbe veszi a férfit, mielőtt eltűnne. A következő meghallgatása jövő hét elején lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Soros és fia belerúgott Magyarországba

    Soros és fia belerúgott Magyarországba

    A The New York Times hasábjain jelentetett meg újabb véleménycikket Soros György. Most azonban társszerző is jegyzi A Balkán az esély Európa stabilizálására címet viselő fogalmazást, hiszen fia, Alexander Soros is fel van tüntetve, mint író.

  • Sajtóértesülések szerint fokozatosan vezetik be a német határigazgatási szigorításokat

    Sajtóértesülések szerint fokozatosan vezetik be a német határigazgatási szigorításokat

    Nem azonnal, hanem fokozatosan vezetik be Németországban a szövetségi belügyminiszter, Horst Seehofer menekültügyi tervében szereplő határigazgatási szigorításokat, két hét időt biztosítva ezzel Angela Merkel kancellárnak a menedékkérők egyes csoportjainak visszafordításával kapcsolatos ügyek európai szintű rendezésére – jelentették hétfőn német hírportálok a Horst Seehofer vezette bajor Keresztényszociális Unió (CSU) müncheni elnökségi üléséről kiszivárgott értesülésekre hivatkozva.