EUR: 307,69 Ft
CHF: 287,04 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Belföld

A PDSZ és a PSZ megint nem hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni

Budapest, 2016. április 19.
Résztvevők a köznevelési kerekasztal ülésén az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) 2016. április 19-én. Szemben Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára (j), Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár (k) és Thaisz Miklós, az Emmi Köznevelés-fejlesztési Főosztályának vezetője (b).
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Hatodik alkalommal ülésezik kedden Budapesten a köznevelési kerekasztal, a Mendrey László vezette Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Galló Istvánné vezette Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), valamint a civil közoktatási platform ezúttal sem képviselteti magát az egyeztetésen.

Az ülés előtt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, hogy a pedagógusok képzéséről és továbbképzéséről tárgyalnak majd, továbbá végigveszik a PSZ 25 pontját.

Rétvári Bence arról is beszélt, hogy a kormány megállapodott a szerdai sztrájkról a pedagógusok sztrájkbizottságával.

Az iskoláknak fogadniuk kell a diákokat, és kötelesek számukra étkezést és felügyeletet biztosítani. Hangsúlyozta: szabályellenesen járnak el azok az intézmények, amelyek nyilatkozatot kérnek a szülőktől arról, hogy igényelnek-e gyerekfelügyeletet.

Az államtitkár kiemelte, hogy azoknak a tanároknak, akik nem vesznek részt a sztrájkban, órát kell tartaniuk.

A köznevelési kerekasztal február 9-én tartotta első ülését Budapesten, a tárgyalóasztalnál a terület aktuális kérdéseit, problémáit tekintik át. A kerekasztal első ülését Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vezette. Ő jelentette be január 23-án, hogy köznevelési kerekasztalt alakítanak a felsőoktatási kerekasztal mintájára.

Kapcsolódó Cikkek