EUR: 310,41 Ft
CHF: 259,14 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb IX.kerület

A sokszínűség harmóniája

Nemzetközi színházi produkciókkal ismerkedhetnek meg a Nemzeti Színházba látogatók. Április 24-ig tart a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, melyet idén harmadik alkalommal rendez a Duna-parti intézmény. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója így fogalmaz a programról: Büszkén sorolhatnánk itt Európa országainak hozzájárulását fesztiválunk gazdagításához, az alkotásokat, a szerzőket Homérosztól Gombrowiczig, Shakespeare-től, Csehovon át Novarináig, azokat a darabokat, előadásokat, melyek korunk kiemelkedő rendezőinek kezében csakúgy egyedivé válnak a színházi eszme egy-egy ékkőnyi darabjaként, mint ahogy Jakutföldön Titusz Andronikusz története ősi gyökerekre lelhetett. Mert minden színházi valóság a gyökerekig hatol. Szecsuánban ugyanúgy, mint Jindóban, Dél-Koreában. Győződjünk meg róla, ők is a vendégeink lesznek.”

Az előadásokra még kaphatók jegyek, a részletes programról a színház oldalán lehet tájékozódni.


Budapest, 2016. április 13. A dél-koreai Csindo megyében lévő Csin-szigetről érkezett női sámánok, énekesek, táncosok, népzenészek sámánszertartása a III. Madách Nemzetközi Színházi Találkozón (MITEM) a Nemzeti Színházban 2016. április 13-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

.
A dél-koreai Csindo megyében lévő Csin-szigetről érkezett női sámánok, énekesek, táncosok, népzenészek sámánszertartása a III. Madách Nemzetközi Színházi Találkozón 
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.