EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb IX.kerület

A sokszínűség harmóniája

Nemzetközi színházi produkciókkal ismerkedhetnek meg a Nemzeti Színházba látogatók. Április 24-ig tart a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, melyet idén harmadik alkalommal rendez a Duna-parti intézmény. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója így fogalmaz a programról: Büszkén sorolhatnánk itt Európa országainak hozzájárulását fesztiválunk gazdagításához, az alkotásokat, a szerzőket Homérosztól Gombrowiczig, Shakespeare-től, Csehovon át Novarináig, azokat a darabokat, előadásokat, melyek korunk kiemelkedő rendezőinek kezében csakúgy egyedivé válnak a színházi eszme egy-egy ékkőnyi darabjaként, mint ahogy Jakutföldön Titusz Andronikusz története ősi gyökerekre lelhetett. Mert minden színházi valóság a gyökerekig hatol. Szecsuánban ugyanúgy, mint Jindóban, Dél-Koreában. Győződjünk meg róla, ők is a vendégeink lesznek.”

Az előadásokra még kaphatók jegyek, a részletes programról a színház oldalán lehet tájékozódni.

Budapest, 2016. április 13. A dél-koreai Csindo megyében lévő Csin-szigetről érkezett női sámánok, énekesek, táncosok, népzenészek sámánszertartása a III. Madách Nemzetközi Színházi Találkozón (MITEM) a Nemzeti Színházban 2016. április 13-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

.
A dél-koreai Csindo megyében lévő Csin-szigetről érkezett női sámánok, énekesek, táncosok, népzenészek sámánszertartása a III. Madách Nemzetközi Színházi Találkozón 
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.