EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Tatabánya

A sport legyen a tiéd!

Négyszáz kisiskolás vett részt az Emmi és a Magyar Diáksport Szövetség rendezvényén, amelyen a sportot igyekeznek közelebb hozni a legkisebbek generációihoz. Dr. Molnár László, a szövetség szakmai igazgatója az esemény megnyitóján kiemelte, a kezdeményezés célja az volt, hogy közelebb vigyék a gyermekeket a sporthoz, növeljék az aktívan sportoló gyermekek számát és szélesítsék az utánpótlásbázist.

– Szeretnénk elérni, hogy a programban részt vevő sportágakban igazolt sportolók száma elérje az 500 ezer főt Magyarországon – fejtette ki az igazgató, aki azt is hozzátette, a program három pillérre épül. – Az első pillér keretében sportági bemutatókat rendeznek szerte az országban. A második részben a köznevelési intézményekbe viszik a szervezők a különböző sportágakat, így helyben ismerkedhetnek meg velük az iskolások. A program ezzel kívánja összekapcsolni a helyi sportági kínálatot és keresletet, hiszen általában azokat a sportágakat választják a fiatalok, amelyek könnyen elérhetők számukra, esetleg épp helyben, az iskolában vannak az edzések. A harmadik pillér az iskolai sporteszközállomány fejlesztésével járul hozzá a fiatalok sportolásához.


Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere a rendezvény megnyitóján hangsúlyozta: fontos, hogy a fiatalok megtalálják azt a mozgásos formát, amiben jól érzik magukat.

A testnevelők, az edzők és a diákok egybehangzó véleménye szerint a fiatalok egy-egy jó közösségben szívesen járnak majd edzésre és az életük részévé válhat a sport, az egészséges életmód, egy új közösség. Mindezek meghatározhatják a jövőjüket. Tatabánya vezetése ebben partner, hiszen mind a versenysport, mind az utánpótlássport feltételei hamarosan javulnak a városban. A fejlődés nem csak az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekkel érhető tetten, hanem komoly infrastrukturális és az épületeket érintő fejlesztésekkel is. A következő években új sportcsarnok és uszoda épül, ezekben több sportág is helyet kap majd. Megkezdődött az atléták ugrócsarnokának építése és a tervek között egy kézilabda-munkacsarnoké is szerepel. A Tatabányáról és a környező településekről érkező iskolások helyi edzők és testnevelő tanárok felügyeletével és segítségével játékos formában próbálhatták ki a helyszínen jelen lévő különböző sportágakat, így az asztaliteniszt, az atlétikát, a dzsúdót, a karatét, a kézi- és kosárlabdát, a röplabdát, a teniszt, a tollaslabdát és a tornát. Ezek mellett a kajak-kenu és az úszás megyei kiválóságaival is találkozhattak. A gyerekek nagy érdeklődéssel álltak a feladatok elé. Többnyire azokban a sportágakban próbálták ki magukat, amelyekkel az iskolában vagy a sportegyesületeknél már találkoztak, de voltak olyanok, akik itt állhattak először vívópástra vagy ütöttek elsőként röplabdába.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.