EUR: 307,89 Ft
CHF: 288,52 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Egyéb Tatabánya

A Turul mozi helyén épülhet az új vásárcsarnok

Munkacsoportot alakított az önkormányzat annak érdekében, hogy Tatabánya Újvárosban az egykori Turul mozi helyén vásárcsarnokot hozzanak létre. A kormány most bejelentett támogatásával mintegy másfél milliárd forintos beruházás keretében épülhet fel a komplexum, amelyben a tatabányaiak megtalálhatják mindazt, amit egy modern „piac” számukra nyújthat.

– Rengeteg tatabányai szeret piacon vásárolni, de a régi vásárcsarnok elavult, szűk a hely, kevés a parkolóhely, a tényleges piac pedig egy közúton található. Ezért született az a döntés, hogy új, korszerű, tágas vásárcsarnokot építünk, ami megfelel a mai kor igényeinek, de megtartja azokat az értékeket, amiért a tatabányai emberek annyira szeretik a jelenlegi piacot – adott felvilágosítást kérdésünkre Magyarné Kocsis Andrea önkormányzati képviselő, a munkacsoport vezetője, aki közölte azt is: a tervpályázatra beérkezett munkákat kiállították és megkérdezték a tatabányaiakat, melyik tetszik legjobban. – A többség a Turul mozi területére beérkezett alkotások egyikére voksolt. Egyetlen dolog hiányzott már csak a tényleges megvalósításhoz: a szükséges forrás, amiből meg tudjuk építeni az új piac és vásárcsarnok épületét – mutatott rá a képviselő, aki kiemelte, szerencsére a kormánnyal folytatott párbeszéd során egyetértettek abban, hogy a megyeszékhely számára szükséges egy olyan piac megépítése, ami nem csupán a városlakók, hanem a környező településen élők igényeit is kiszolgálja, kezeli a jelenlegi problémákat, és igazi közösségi térként, találkozási pontként képes működni, emellett biztosítja a jó minőségű, friss élelmiszer beszerzési lehetőségét is.

– Miniszterelnök úr keddi látogatásán külön kiemelte, hogy olyan épületet építsünk, ami évtizedek múlva is képes jól szolgálni a tatabányaiakat, erre a szükséges forrás rendelkezésre áll. Így a legnagyobb akadály elhárult, elkezdődhet a tényleges munka: az igények felmérése, egyeztetés a régi piac szereplőivel, a végleges terv kialakítása.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Rendőrkézen a rongálók

    Rendőrkézen a rongálók

    Nem sokáig maradtak inkognitóban azok a bátor és erős fiatalok, akik letörtek egy darabot a szolnoki Kossuth téren álló gördeszkás fiú szobrából.

  • Csodák palotája lesz a megújuló Szépművészeti

    Csodák palotája lesz a megújuló Szépművészeti

    A következő év egyik kulturális szenzációja lesz a Szépművészeti Múzeum átadása, hiszen 2017-ben befejeződik az épület rekonstrukciója. A Liget Budapest Projekt keretében a három évig tartó munkálatok során megújul a II.