EUR: 312,62 Ft
CHF: 260,98 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb XIII.kerület

Ádámok és Évák a József Attila Színházban

Középiskolás diákok előadásaival folytatta az Ádámok és Évák Ünnepe című rendezvénysorozatát a József Attila Színház, melynek keretében tizenkét középiskola színjátszó csoportja adott elő egy-egy részletet a biblia legszebb történeteiből.

Ádámok és Évák Ünnepe a József Attila Színházban tizenkét középiskola színjátszó csoportja   (Fotó: Máté Krisztián)

A diákok igazán kitettek magukért Ádámok és Évák Ünnepén (Fotó: Máté Krisztián)

A Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Telihay Péter rendező, Rubold Ödön színművész és Nemcsák Károly a József Attila Színház igazgatója által alkotott zsűri kiemelte, a közös munka, a csoportos feldolgozás során a diákok nem csak közvetlenebb és személyesebb viszonyba kerültek az irodalmi alkotásokkal, de javult szövegértési és elemzési technikájuk, kreativitásuk és fantáziájuk is nagymértékben fejlődött.


Végül mind a tizenkét iskolai csapat kapott valamilyen díjat, de a zsűri a csoportos jutalmak mellett egyéni elismeréseket is kiosztott.

A legérzékenyebb problémafelvetés az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola Szakiskola és Szakközépiskola Színjátszó csoportjához fűződik. A legígéretesebb dal és táncbetétet Szent Margit Gimnázium mutatta be „Büszke nép” címmel. A legerőteljesebb színpadi jelenlét Balogh Norbert, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola diákjához fűzhető. A legígéretesebb karakter a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium diákja, Sesztina Dávid lett. A leghatásosabb női szerepformálást a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium tanulója, Mokány Kata mutatta be. A zsűri nagydíját a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola 11.A, tánctagozatos osztálya és a Szív Kamara Színművészeti Szakközépiskolában működő Bubik István Színkör és Art’s OK Tánc- stúdió kapta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.