EUR: 307,06 Ft
CHF: 281,40 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XIII.kerület

Ádámok és Évák a József Attila Színházban

Középiskolás diákok előadásaival folytatta az Ádámok és Évák Ünnepe című rendezvénysorozatát a József Attila Színház, melynek keretében tizenkét középiskola színjátszó csoportja adott elő egy-egy részletet a biblia legszebb történeteiből.

Ádámok és Évák Ünnepe a József Attila Színházban tizenkét középiskola színjátszó csoportja   (Fotó: Máté Krisztián)

A diákok igazán kitettek magukért Ádámok és Évák Ünnepén (Fotó: Máté Krisztián)

A Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Telihay Péter rendező, Rubold Ödön színművész és Nemcsák Károly a József Attila Színház igazgatója által alkotott zsűri kiemelte, a közös munka, a csoportos feldolgozás során a diákok nem csak közvetlenebb és személyesebb viszonyba kerültek az irodalmi alkotásokkal, de javult szövegértési és elemzési technikájuk, kreativitásuk és fantáziájuk is nagymértékben fejlődött.

Végül mind a tizenkét iskolai csapat kapott valamilyen díjat, de a zsűri a csoportos jutalmak mellett egyéni elismeréseket is kiosztott.

A legérzékenyebb problémafelvetés az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola Szakiskola és Szakközépiskola Színjátszó csoportjához fűződik. A legígéretesebb dal és táncbetétet Szent Margit Gimnázium mutatta be „Büszke nép” címmel. A legerőteljesebb színpadi jelenlét Balogh Norbert, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola diákjához fűzhető. A legígéretesebb karakter a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium diákja, Sesztina Dávid lett. A leghatásosabb női szerepformálást a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium tanulója, Mokány Kata mutatta be. A zsűri nagydíját a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola 11.A, tánctagozatos osztálya és a Szív Kamara Színművészeti Szakközépiskolában működő Bubik István Színkör és Art’s OK Tánc- stúdió kapta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.