EUR: 305,25 Ft
CHF: 275,20 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Belföld

“Az a pénz hiányzik a közellátásból, amit a szocialisták elvettek”

A Fidesz szerint az oktatásból, az egészségügyből, a szociális ágazatból az a pénz hiányzik, amelyet a szocialisták elvettek.

A nagyobbik kormánypárt frakciója ezt Tóbiás Józsefnek, az MSZP elnökének kijelentésére reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel.

Tóbiás József debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta: a válságágazatokból, az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ellátórendszerből hiányzik a Magyar Nemzeti Bank alapítványaiba kihelyezett 266 milliárd forint közpénz. A szocialisták elnöke felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte “amit Matolcsy és a Fidesz-többség megenged magának”, hogy “a köz pénzét, a devizahitelesek pénzét, a forint árfolyamával való játszadozással begyűjtött pénzt sajátjaként kezeli”.

A Fidesz-frakció közleményében úgy fogalmazott: a Fidesz-kormány 2010 óta “folyamatosan takarítja a romokat”, és pótolja a pénzeket minden területre. 2017-ben is újabb 100-100 milliárdos nagyságrendű többletforrást biztosítanak ezekre a területekre.

Kitértek arra is, hogy az MSZP “kezdettől támadja” a Magyar Nemzeti Bankot is, mert az “a magyar nemzet érdekének képviseletére esküdött fel és nem idegen érdekeket szolgál többé”.

Az MSZP kormányzása alatt Simor András vezetésével “a jegybank törvénytelenül, veszteségesen gazdálkodott (…), és százmilliárdokkal pénzelte a bankokat, miközben az országot és a magyar családokat devizahitelbe taszította” – áll a közleményben.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  Így kutatják át a cellákat a börtönőrök – Fotók!

  – Nincs különbség férfi és nő között a büntetés-végrehajtásban, ha valakinek fontos az elhivatottság, lényegtelen, hogy valaki férfi vagy nő – mondta a 26 éves Marosi Bettina, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet udvarán.

 • Rekordforgalom a repülőtéren

  Rekordforgalom a repülőtéren

  A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda-világbajnokságra érkezőket.

 • Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Durva! Tízmilliókat költ bérkommentelőkre a Jobbik

  Több tízmillió forintért alkalmazott a Jobbik médiafigyelőket, azaz bérkommentelőket annak érdekében, hogy a közösségi oldalakon lejárassák és ellehetetlenítsék azokat, akik bírálják a pártot és annak politikáját – írja a Magyar Idők.