2018. április 26., csütörtök
Ervin

Belföld

“Az a pénz hiányzik a közellátásból, amit a szocialisták elvettek”

A Fidesz szerint az oktatásból, az egészségügyből, a szociális ágazatból az a pénz hiányzik, amelyet a szocialisták elvettek.

A nagyobbik kormánypárt frakciója ezt Tóbiás Józsefnek, az MSZP elnökének kijelentésére reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel.


Tóbiás József debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta: a válságágazatokból, az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ellátórendszerből hiányzik a Magyar Nemzeti Bank alapítványaiba kihelyezett 266 milliárd forint közpénz. A szocialisták elnöke felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte “amit Matolcsy és a Fidesz-többség megenged magának”, hogy “a köz pénzét, a devizahitelesek pénzét, a forint árfolyamával való játszadozással begyűjtött pénzt sajátjaként kezeli”.

A Fidesz-frakció közleményében úgy fogalmazott: a Fidesz-kormány 2010 óta “folyamatosan takarítja a romokat”, és pótolja a pénzeket minden területre. 2017-ben is újabb 100-100 milliárdos nagyságrendű többletforrást biztosítanak ezekre a területekre.

Kitértek arra is, hogy az MSZP “kezdettől támadja” a Magyar Nemzeti Bankot is, mert az “a magyar nemzet érdekének képviseletére esküdött fel és nem idegen érdekeket szolgál többé”.

Az MSZP kormányzása alatt Simor András vezetésével “a jegybank törvénytelenül, veszteségesen gazdálkodott (…), és százmilliárdokkal pénzelte a bankokat, miközben az országot és a magyar családokat devizahitelbe taszította” – áll a közleményben.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb hangfelvételek Gyárfás ügyében

  Újabb hangfelvételek Gyárfás ügyében

  Gyárfás Tamás letartóztatása csak a jéghegy csúcsa, a nyomozóhatóságnak nem egy, hanem “rengeteg kompromittáló hangfelvétele van a témában” – állítja a Heti Válasz online, ahol azt ígérték, a mai hetilapban további részleteket tárnak fel.

 • Ártatlannak vallotta magát a rendőrgyilkos

  Ártatlannak vallotta magát a rendőrgyilkos

  Illegális fegyvertartásban bűnösnek, emberölésben ártatlannak vallotta magát Győrkös István hungarista-vezér, aki 2016. október 26-án fejbe lőtte a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) munkatársát, aki a helyszínen meghalt.

 • Vona lelépett, mint egy örömlány

  Vona lelépett, mint egy örömlány

  Könyörgöm, hol van itt az egység? Sokan kiálthatnak fel így az ellenzéki szimpatizánsok közül, miután a pártok tovább nyírják egymást.