EUR: 307,96 Ft
CHF: 266,99 Ft
2017. október 13., péntek
Kálmán, Ede

Egyéb IV.kerület

Az alapkő alatt van az üzenet a jövőnek

Nagy István alpolgármester aláírta az okiratot, mielőtt a kapszulába került (fotó:Újpest Napló)

Nagy István alpolgármester aláírta az okiratot, mielőtt a kapszulába került (fotó:Újpest Napló)

Nemsokára egy olyan analitikai kutatóközpont jön létre Újpesten, amely a felsőoktatással, a szakhatóságokkal, valamint a tudományos közélettel együttműködve segíti a hazai környezetvédelmet, valamint az élelmiszer- és gyógyszerbiztonságot.

A Wessling Tudásközpont alapkő-letételi ünnepségén beszédet mondott dr. Bognár Lajos országos főállatorvos, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, Gabriel A. Brennauer, a Német−Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezetője, valamint Nagy István, Újpest alpolgármestere − adta hírül az ujpest.hu.

Az udvaron egy időkapszulát helyeztek el, amelyben elhelyezték az alapító okiratot, egy pendrive-ot az épület dokumentumaival, a vendégek ünnepi beszédeit, a jelenlegi dolgozók listáját, egy Die Welle újságot, egy Frankfurter Allgemeine Zeitungot és egy Újpesti Naplót. A német−magyar vegyesvállalat Magyarországon kizárólag magyar munkaerőt foglalkoztat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cukiskodó néppártosodás erős cigányozással

    Cukiskodó néppártosodás erős cigányozással

    Amíg Vona Gábor minden idegszálával a néppártosodást erőlteti folyamatos cukiskodással és kutyasimogatással, addig a hátországban tombol a rasszizmus. Másképpen ezt nem lehet értelmezni, amikor sportolókat származásuk miatt Harkály Herkules vagy Rácz Vinetu Izidor néven emlegetnek, aláznak meg jobbikos ózdi városvezetők.

  • Elismerés a mérnököknek

    Elismerés a mérnököknek

    Schmidl Ferenc Építészeti Díjjal tüntette ki az önkormányzat Szigeti Gyula okleveles építészmérnököt, műemlékvédelmi szakmérnököt és Vadász György Kossuth-díjas, Ybl Miklós-díjas, Prima Primissima díjas építészt.