2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb IV.kerület

Az alapkő alatt van az üzenet a jövőnek

Nagy István alpolgármester aláírta az okiratot, mielőtt a kapszulába került (fotó:Újpest Napló)

Nagy István alpolgármester aláírta az okiratot, mielőtt a kapszulába került (fotó:Újpest Napló)

Nemsokára egy olyan analitikai kutatóközpont jön létre Újpesten, amely a felsőoktatással, a szakhatóságokkal, valamint a tudományos közélettel együttműködve segíti a hazai környezetvédelmet, valamint az élelmiszer- és gyógyszerbiztonságot.

A Wessling Tudásközpont alapkő-letételi ünnepségén beszédet mondott dr. Bognár Lajos országos főállatorvos, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, Gabriel A. Brennauer, a Német−Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezetője, valamint Nagy István, Újpest alpolgármestere − adta hírül az ujpest.hu.

Az udvaron egy időkapszulát helyeztek el, amelyben elhelyezték az alapító okiratot, egy pendrive-ot az épület dokumentumaival, a vendégek ünnepi beszédeit, a jelenlegi dolgozók listáját, egy Die Welle újságot, egy Frankfurter Allgemeine Zeitungot és egy Újpesti Naplót. A német−magyar vegyesvállalat Magyarországon kizárólag magyar munkaerőt foglalkoztat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.