2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb IV.kerület

Az újpestiek a világost szeretik

Csapolt sörök háza Újpest ( Fotó: Sáfár Tibor)

A sör a palackban is friss marad a speciális csapolási technológiánknak köszönhetően  
( Fotó: Sáfár Tibor)

Az újpesti Csapházban 13 fajta sörből lehet választani, de folyamatosan változik a kínálat. A magyar kézműves sörök mellett holland biosört is kóstolhatunk.

Huszár Beja ügyvezető lapunknak elárulta, több mint százféle magyar sört csapoltak náluk, és még a hollandok is értékelik a hazai ízeket.


– Az újpesti üzletünkben egyszerre 13 fajtából lehet választani, a XIII. kerületiben szintén 13 csapunk van, a XI. kerületben pedig 15-féle sör folyik egyszerre –mesélte a Lokálnak Huszár Beja. – Hétről hétre változtatjuk a kínálatot, hogy minél többfélét meg tudjunk mutatni. Csapjainkról csak elvinni lehet a finomabbnál finomabb magyar kézműves söröket, helyben fogyasztás nincs, azonban kóstolásra van lehetőség. A sör a palackban is friss marad a speciális csapolási technológiánknak köszönhetően. Emellett kilencféle üveges biosörből is válogathatnak a vendégeink.

Csapolt sörök háza Újpest ( Fotó: Sáfár Tibor)

A legjobb árpamalátákkal, legfinomabb komlókkal lehet az ízharmóniát elérni

Péter, az újpesti Csapház csaposa lapunknak ottjártunkkor elárulta: a világos sörök talán egy kicsit jobban fogynak. A magyar egyébként a közhiedelemmel ellentétben igenis sörös nép, hiszen már a honfoglaló magyarok is főztek sört. De vajon milyen a jó sör?


–  Elsősorban nagyon finom – szögezte le az ügyvezető. – A jó sör az, amit ha megkóstolunk, szeretnénk még egy pohárral belőle. Nincs rá pontos recept. Mindenkinek más az ízlése, és erről nem is lehet vitatkozni. Azt tapasztaljuk, hogy aki egyszer megkóstol egy jó kézműves sört, rájön, hogy mi is az a sör. A kisüzemi vagy kézműves sörök csak természetes összetevőkből állnak, adalékanyag-mentesek és rendkívüli körültekintéssel készülnek. Nálunk kiváló sörmesterek dolgoznak, sok a fiatal, lelkes, jól képzett szakember, de van húszéves szakmai rutinnal rendelkező, klasszikus mester is.

Csapolt sörök háza Újpest ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az “én vagyok az apád” sör címkéjét mutatja Péter, a csapos( Fotó: Sáfár Tibor)

Sorra nyerik a hazai kézműves sörök a nemzetközi megmérettetéseket. A külföldieknek is nagyon ízlenek a magyar sörök.

– Nemrégiben járt nálunk a holland Budels sörfőzde tulajdonosa, az ő családja 145 éve foglalkozik nagyon magas szinten sörfőzéssel. Az ő termékeik a biosörök, amelyeket mi most Magyarországra hoztunk. Amikor itt voltak vendégségben, végigkóstoltak nálunk körülbelül 40-féle magyar kézműves csapolt sört, és bizony leesett az álluk. Azt mondták, nem gondolták volna, hogy ilyen finomak, változatosak. Vittek is belőlük haza.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.