EUR: 309,01 Ft
CHF: 284,99 Ft
2017. június 23., péntek
Zoltán

Egyéb I.kerület

Babakocsival is jól járható lesz a Kereszt utca

Budavár önkormányzata megkezdte a Kereszt utca−Naphegy utca szakaszos járdafelújítását, valamint a Pálya utca járdaszakaszának felújítási munkáit. Megerősítik a Kereszt utca pályaszerkezetét és kicserélik a sérült szegélyeket. A járda a felújítást követően másfél méter széles aszfaltszőnyeggel készül el, és a közműfedlapok szintbe helyezésével a babakocsik számára is jól járható sétaúttá válik.

A Kereszt utca nagyon szűk, ezért nem lehet félpályás útlezárás mellett dolgozni, az utat teljes egészében le kell zárni. A Naphegy utca zsákutcává válik a Kereszt utcai csomópontban. Az Oxigén Wellness bejáratai és a mélygarázs lejárata a Czakó utca, illetve a Naphegy utca irányából nem változik. Az Oxigén Wellness környezetében azonban időszakosan megállási tilalomra kell számítani. A Kereszt utca járdaépítési szakaszában az úttesten egyirányú forgalmat tesznek lehetővé. A járda építésekor több helyen parkolási tilalom lép érvénybe. A megállási tilalomra vonatkozó ideiglenes jelzőtáblákat az érvényességüket megelőző 72 órával helyezik ki. A Pálya utca 2. a−2. b számú ingatlanok melletti kockakőjárdát is felújítják. A járda építésekor a Pálya utcában több helyen parkolási tilalom lép érvénybe. Budavár önkormányzata kéri a gépjármű-tulajdonosokat, hogy ne megszokásból vezessenek. Az építési munkákkal járó esetleges kellemetlenségekért kérik az itt élők megértését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.