2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb I.kerület

Babakocsival is jól járható lesz a Kereszt utca

Budavár önkormányzata megkezdte a Kereszt utca−Naphegy utca szakaszos járdafelújítását, valamint a Pálya utca járdaszakaszának felújítási munkáit. Megerősítik a Kereszt utca pályaszerkezetét és kicserélik a sérült szegélyeket. A járda a felújítást követően másfél méter széles aszfaltszőnyeggel készül el, és a közműfedlapok szintbe helyezésével a babakocsik számára is jól járható sétaúttá válik.

A Kereszt utca nagyon szűk, ezért nem lehet félpályás útlezárás mellett dolgozni, az utat teljes egészében le kell zárni. A Naphegy utca zsákutcává válik a Kereszt utcai csomópontban. Az Oxigén Wellness bejáratai és a mélygarázs lejárata a Czakó utca, illetve a Naphegy utca irányából nem változik. Az Oxigén Wellness környezetében azonban időszakosan megállási tilalomra kell számítani. A Kereszt utca járdaépítési szakaszában az úttesten egyirányú forgalmat tesznek lehetővé. A járda építésekor több helyen parkolási tilalom lép érvénybe. A megállási tilalomra vonatkozó ideiglenes jelzőtáblákat az érvényességüket megelőző 72 órával helyezik ki. A Pálya utca 2. a−2. b számú ingatlanok melletti kockakőjárdát is felújítják. A járda építésekor a Pálya utcában több helyen parkolási tilalom lép érvénybe. Budavár önkormányzata kéri a gépjármű-tulajdonosokat, hogy ne megszokásból vezessenek. Az építési munkákkal járó esetleges kellemetlenségekért kérik az itt élők megértését.


Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.