EUR: 308,76 Ft
CHF: 267,52 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb XVII.kerület

Balázs lefotózhatta a békét

A magyarországi Élet Művészete Alapítvány szervezésében Újdelhiben járt Farkas-Mohi Balázs, aki fotósként örökíthette meg a Kulturális Világfesztivál eseményeit. Még mindig a hatása alatt van, mint mondja, felüdülés volt a napi terrorfenyegetettségről szóló hírek után a béke szigetére csöppenni.

Születése óta kerületi lakos, korábban Keresztúron élt, jelenleg Csabán lakik Farkas-Mohi Balázs fotós, aki március közepén Indiában járt. Újdelhiben több mint három és fél millió ember vett részt a Nemzetközi Élet Művészete Alapítvány fennállásának 35. évfordulójára szervezett gigantikus ünnepen. A fesztiválon 155 ország képviseltette magát Pakisztántól Argentínáig, a megaszínpadon 8500 zenész és 4600 énekes is kényelmesen elfért egymás mellett, a három nap alatt összesen 37 ezer előadó lépett fel. Az Élet Művészete Magyarországi Közhasznú Alapítvány szervezésében a Matyó Néptáncegyüttes is színesítette a programot, amit Balázs kapott lencsevégre.

– Akár jobbra, akár balra néztem, egyszerűen nem volt vége, körülbelül tizenhárom focipályát tett ki a színpad. A tömeget nem is lehet mihez viszonyítani – adott képet a Lokálnak a helyszíni forgatag nagyságáról hazatérése után a rákoscsabai fotós. – Mindenki nagyon kedvesen fogadott minket, folyamatosan érdeklődtek, honnan érkeztünk, és nagyon tetszett nekik a matyók különleges népviselete. A béke jegyében zajlott a fesztivál, szinte kézzelfogható volt a szeretet, és hihetetlen érzés volt, hogy pillanatok alatt milyen közel tudtunk kerülni ismeretlen emberekhez egyetlen mosoly segítségével. Végre kiszakadhattunk abból a közegből, amely mostanában másról sem szól, mint hogy ki ki ellen indít háborút. Ha fotósként kell az egész rendezvényt megközelítenem, akkor pedig olyan volt ez a világra szóló kulturális fesztivál, mint egy olimpia, lenyűgözött a sok nemzet kavalkádja.

 

Álomszerű kezdés

Balázs filmesként dolgozott, bevallása szerint sokáig semmi köze nem volt a fotózáshoz, de egy éjszaka megváltoztatta az életét. – Azt álmodtam, tudok fotózni. Ez gyökeret vert bennem, elkezdtem utánaolvasni, gépet vettem és nekiálltam megtanulni kezelni és gyakorolni.

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.