EUR: 307,83 Ft
CHF: 281,74 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XVII.kerület

Balázs lefotózhatta a békét

A magyarországi Élet Művészete Alapítvány szervezésében Újdelhiben járt Farkas-Mohi Balázs, aki fotósként örökíthette meg a Kulturális Világfesztivál eseményeit. Még mindig a hatása alatt van, mint mondja, felüdülés volt a napi terrorfenyegetettségről szóló hírek után a béke szigetére csöppenni.

Születése óta kerületi lakos, korábban Keresztúron élt, jelenleg Csabán lakik Farkas-Mohi Balázs fotós, aki március közepén Indiában járt. Újdelhiben több mint három és fél millió ember vett részt a Nemzetközi Élet Művészete Alapítvány fennállásának 35. évfordulójára szervezett gigantikus ünnepen. A fesztiválon 155 ország képviseltette magát Pakisztántól Argentínáig, a megaszínpadon 8500 zenész és 4600 énekes is kényelmesen elfért egymás mellett, a három nap alatt összesen 37 ezer előadó lépett fel. Az Élet Művészete Magyarországi Közhasznú Alapítvány szervezésében a Matyó Néptáncegyüttes is színesítette a programot, amit Balázs kapott lencsevégre.

– Akár jobbra, akár balra néztem, egyszerűen nem volt vége, körülbelül tizenhárom focipályát tett ki a színpad. A tömeget nem is lehet mihez viszonyítani – adott képet a Lokálnak a helyszíni forgatag nagyságáról hazatérése után a rákoscsabai fotós. – Mindenki nagyon kedvesen fogadott minket, folyamatosan érdeklődtek, honnan érkeztünk, és nagyon tetszett nekik a matyók különleges népviselete. A béke jegyében zajlott a fesztivál, szinte kézzelfogható volt a szeretet, és hihetetlen érzés volt, hogy pillanatok alatt milyen közel tudtunk kerülni ismeretlen emberekhez egyetlen mosoly segítségével. Végre kiszakadhattunk abból a közegből, amely mostanában másról sem szól, mint hogy ki ki ellen indít háborút. Ha fotósként kell az egész rendezvényt megközelítenem, akkor pedig olyan volt ez a világra szóló kulturális fesztivál, mint egy olimpia, lenyűgözött a sok nemzet kavalkádja.

 

Álomszerű kezdés

Balázs filmesként dolgozott, bevallása szerint sokáig semmi köze nem volt a fotózáshoz, de egy éjszaka megváltoztatta az életét. – Azt álmodtam, tudok fotózni. Ez gyökeret vert bennem, elkezdtem utánaolvasni, gépet vettem és nekiálltam megtanulni kezelni és gyakorolni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.