EUR: 308,61 Ft
CHF: 283,13 Ft
2017. május 30., kedd
Janka, Zsanett

Extra

Batman és Superman továbbra is verhetetlen

Továbbra is a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című akciófilm áll az észak-amerikai kasszasikerlista csúcsán.

A hétvégén 52,4 millió dollárért (14,4 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők Zack Snyder filmjére, amely eddig 261,5 millió dollár (72 milliárd forintot) jegyárbevételt hozott, mióta a mozikba került. A képregényhősök összecsapásáról szóló produkció költségvetése 250 millió dollár volt, marketingjére további 150 millió dollár ment el.

A filmet második hete játsszák, a hétvégén viszont már 68 százalékkal kisebb volt a bevétele, mint a premierhétvégéjén, ami jelentős visszaesésnek számít, de nem példanélküli. “Néha a legnagyobbak zuhannak a legnagyobbat” – mondta erről Paul Dergarabedian boxoffice-elemző. Tavaly a Fantasztikus négyes esett ekkorát a második hétvégére, 2009-ben pedig az X-Men kezdetek: Farkas című epizódja.

A kasszasikerlistán a Diseney Zootopolis – Állati nagy balhé című animációja lett a második 20 millió dollárral (5,5 milliárd forinttal). A film már 280 millió dolláros (77 milliárd forintos) jegyeladásnál tart Észak-Amerikában.

A harmadik helyre a Bazi nagy görög lagzi 2. című vígjáték érkezett 11,1 millió dolláros (3 milliárd forintos) jegybevétellel, a negyedik és ötödik helyen pedig a God’s Not Dead és a Miracles From Heaven osztozott nyolcmillió dollár (2,2 milliárd forint) körüli jegyeladással.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ők villantottak a legnagyobbat Cannes-ban

  Ők villantottak a legnagyobbat Cannes-ban

  A 70. Cannes-i Filmfesztivál sem maradhatott el kivillanó testrészek és alsóneműk nélkül. Idén a keblek helyett a tangákra fókuszáltak a lesifotósok, bár akadt olyan is, aki gyakorlatig meztelenül vonult végig a vörös szőnyegen.

 • Együtt szirtakiztak a sztárok

  Együtt szirtakiztak a sztárok

  Évek óta egészségügyi problémákkal küszködik a 67 éves színművész, akinek állapota egyre rosszabb: bármelyik pillanatban szétrobbanhat a gyomra.

 • Öngyilkosságot fontolgat Paudits

  Öngyilkosságot fontolgat Paudits

  Évek óta egészségügyi problémákkal küszködik a 67 éves színművész, akinek állapota egyre rosszabb: bármelyik pillanatban szétrobbanhat a gyomra.