2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XVIII.kerület

Diákoknak énekelt a Kossuth-díjas művész

Rendhagyó énekórát tartottak a Pestszentimrei Közösségi Házban. A szűk egyórás programban az általános iskolás tanulókat négy-öt zeneművel ismertették meg közelebbről. Az énekórákon megszokott klasszikus darabok mellett dzsessz és modernebbnek számító világzenei művek is terítékre kerültek Kiss B. Attila Kossuth-díjas operaénekes segítségével, aki azon túl, hogy énekelt a fiataloknak, mesélt is a művekről, így téve megfoghatóbbá a gyerekek számára a tananyagot.

Rendhagyó énekóra, Pestszentimrei Közösségi Ház, Kiss B Atilla, Kossuth-díjas operaénekes, Könczei Árpád (Fotó: Keresztesi Balázs)

(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.