EUR: 308,03 Ft
CHF: 281,66 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb III.kerület

Dömpinget hozott a teljesítménytúra

Nyolcszor annyian vettek részt az Óbudai Teljesítménytúra márciusi nyitányán, mint a tavaly őszi utolsó alkalommal. A legrövidebb családi távon 538-an, a 16 kilométeres szakaszon 879-en, a 28 kilométeres etapon pedig 340-en álltak rajthoz. A szervezők mostani tapasztalata az volt, hogy több kerületi sportegyesület és iskola is szervezett formában vesz részt a rendezvényeken, így például a Budai Akrobatikus Sportegyesület, a Gankaku Sportegyesület és a Pais Dezső Általános Iskola pedagógusai és tanulói is nekigyürkőztek a távnak. Nincs teljesítménytúra az Óbudai Nordic Walking Klub nevezése nélkül, így aztán ahogyan ősszel, ez alkalommal is találkozhattunk a csoport szenior korú versenyzőivel.

teljesítménytúra, Óbuda, 2016. március (Fotó: Óbuda Sport)

Jó játék kicsiknek és nagyoknak (Fotó: Óbuda Sport)

A következő próba az immár kétnapos Óbudai Futófesztivál lesz, amelyet április 23−24-én rendeznek meg a Pünkösdfürdői Duna-parton.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.