EUR: 306,96 Ft
CHF: 281,90 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XX.kerület

Éjjel-nappali műszak a szemetelők ellen

Egy hónap után választ kaptunk az önkormányzattól szemeteléssel kapcsolatos észrevételeinkre. Olvasói bejelentés alapján foglalkoztunk két pesterzsébeti helyszínnel, ahol a szemét vette át az uralmat. A Nagysándor József és a Zalán utca kereszteződésénél, a buszmegálló melletti, elhanyagolt telek tulajdonosa − talán írásunktól is motiváltan − lépett, és bedeszkázta kerítését, elrejtve a világ elől a gondozatlan területet, ami szemet szúrt a helyieknek. Ezt régi és új képpel illusztráltuk is, az önkormányzat pedig a múlt héten, egy hónap elteltével válaszolt kérdéseinkre. Az ellenőrzés során nem észleltek elhanyagolt, szemetes telket. Lehet, hogy azért, mert már nem látszik annak.

XX.kerület Nagysándor József utca és Zalán utca kereszteződése, buszmegálló (Fotó: Keresztesi Balázs)

A bedeszkázott telek
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

A Pacsirta és Orsolya utca sarkán lévő szelektívhulladék-gyűjtő szigetet rendszeresen illegális szemétlerakónak használják néhányan. Erről a problémáról már az erzsébeti illetékesek is tudtak. Az önkormányzat válasza: „…komoly problémát jelent az illegális hulladéklerakók tevékenysége folytán a közterületekre kikerülő hulladékok jelensége. Önkormányzatunk − ahogy a többi kerület is − évek óta küzd az illegálisan kihelyezett hulladékok ellen. A probléma kezelése érdekében Rendvédelmi Osztályunk 2016. februárja óta 24 órás állandó működésre tért át három műszakos munkarenddel, továbbá az elmúlt időszakban több neuralgikus pontot is folyamatos (éjjel-nappal visszatérő) megfigyelés alatt tartanak, a jelzett szelektív sziget környezetét is.” Tájékoztatásuk szerint az idén is folyamatosan helyeznek ki a kerületben térfigyelő kamerákat, azonban a rendőrség dönt azok pontos helyéről. Remélhetőleg a fenti intézkedések kellően hatásosak lesznek.

 

XX. kerület Orsolya utca és a Pacsirta utca sarkán lévő szelektív sziget, szemét lerakó (Fotó: Keresztesi Balázs)

Egy kis plusz mindig van a szelektív szigetnél
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.