2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb XX.kerület

Éjjel-nappali műszak a szemetelők ellen

Egy hónap után választ kaptunk az önkormányzattól szemeteléssel kapcsolatos észrevételeinkre. Olvasói bejelentés alapján foglalkoztunk két pesterzsébeti helyszínnel, ahol a szemét vette át az uralmat. A Nagysándor József és a Zalán utca kereszteződésénél, a buszmegálló melletti, elhanyagolt telek tulajdonosa − talán írásunktól is motiváltan − lépett, és bedeszkázta kerítését, elrejtve a világ elől a gondozatlan területet, ami szemet szúrt a helyieknek. Ezt régi és új képpel illusztráltuk is, az önkormányzat pedig a múlt héten, egy hónap elteltével válaszolt kérdéseinkre. Az ellenőrzés során nem észleltek elhanyagolt, szemetes telket. Lehet, hogy azért, mert már nem látszik annak.

XX.kerület Nagysándor József utca és Zalán utca kereszteződése, buszmegálló (Fotó: Keresztesi Balázs)

A bedeszkázott telek
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

A Pacsirta és Orsolya utca sarkán lévő szelektívhulladék-gyűjtő szigetet rendszeresen illegális szemétlerakónak használják néhányan. Erről a problémáról már az erzsébeti illetékesek is tudtak. Az önkormányzat válasza: „…komoly problémát jelent az illegális hulladéklerakók tevékenysége folytán a közterületekre kikerülő hulladékok jelensége. Önkormányzatunk − ahogy a többi kerület is − évek óta küzd az illegálisan kihelyezett hulladékok ellen. A probléma kezelése érdekében Rendvédelmi Osztályunk 2016. februárja óta 24 órás állandó működésre tért át három műszakos munkarenddel, továbbá az elmúlt időszakban több neuralgikus pontot is folyamatos (éjjel-nappal visszatérő) megfigyelés alatt tartanak, a jelzett szelektív sziget környezetét is.” Tájékoztatásuk szerint az idén is folyamatosan helyeznek ki a kerületben térfigyelő kamerákat, azonban a rendőrség dönt azok pontos helyéről. Remélhetőleg a fenti intézkedések kellően hatásosak lesznek.


 

XX. kerület Orsolya utca és a Pacsirta utca sarkán lévő szelektív sziget, szemét lerakó (Fotó: Keresztesi Balázs)

Egy kis plusz mindig van a szelektív szigetnél
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.