EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb VIII.kerület IX.kerület

Elbújva tanulnak

Professzionális búvóhely épült a Füvészkertben a gyermekek számára. A kis faház jó helyszín a játékhoz is, de a tanulásban is nagy segítség, hiszen benne elrejtőzve karnyújtásnyi közelségbe kerül a természet.

Füvészkert mYnest oktató-, játszó- és megfigyelőeszköz, madarak, kislány neve Zoé (Fotó: Máté Krisztián)

A kicsi Zoét egyelőre jobban érdekli a játék, mint az állatok (Fotó: Máté Krisztián)

Március 24-én adták át a mYnest oktató-játszó-megfigyelő eszközt a Füvészkertben. A házikót elsősorban madarak, de a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakmai javaslatainak köszönhetően rovarok, mókusok, sünök és más, környezetünkben élő állatok megfigyelésére, azonosítására és fotózására is alkalmas kivitelben készítették el.


Füvészkert mYnest oktató-, játszó- és megfigyelőeszköz, madarak, kislány neve Zoé (Fotó: Máté Krisztián)

A kis toronyból nagyon közelről megfigyelhetőek a madarak, anélkül, hogy megzavarnánk őket (Fotó: Máté Krisztián)

– A Nádland fejlesztőcsapatának célkitűzése egyszerű volt: a virtuális világból a természet valódi értékeihez visszavezetni a gyerekeket, és közben a mai digitális eszközökkel is összekapcsolhatóvá tenni a természet élményeit – magyarázta Lukács József, a Nádland Kft. ügyvezetője. – A füvészkerti mYnestet pluszban két kamerával is felszereltük, hogy akár távolról is megfigyelhető, követhető legyen az élő környezet a gyerekek számára. Az oktatási funkció mellett a játék is fontos szempont volt a fejlesztés során, a búvótorony kiegészíthető hintával is, az aljában pedig egy nagyméretű homokozó is helyet kapott.

–  Az etetővel, itatóval felszerelt megfigyelőtorony odafigyelésre, gondoskodásra ösztönöz, természetvédelemre indít nemcsak a madarak, hanem a fajokban gazdag környezet egésze felé, miközben az állatvilág széles spektruma megfigyelhető, élményszerűen bemutatható – tájékoztatott a Füvészkert. A gyermekeknek a megfigyelő-, etető-itató eszköz koncentrációt, fegyelmet, hallgatást, ugyanakkor gondoskodást és felelősséget is tanít, de nem fegyelmező, tiltó módon, hanem rávezetéssel.


Füvészkert mYnest oktató-, játszó- és megfigyelőeszköz, madarak, kislány neve Zoé (Fotó: Máté Krisztián)

Nem csak gyerekeknek épült a megfigyelő (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.