EUR: 307,98 Ft
CHF: 265,54 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Egyéb VIII.kerület IX.kerület

Elbújva tanulnak

Professzionális búvóhely épült a Füvészkertben a gyermekek számára. A kis faház jó helyszín a játékhoz is, de a tanulásban is nagy segítség, hiszen benne elrejtőzve karnyújtásnyi közelségbe kerül a természet.

Füvészkert mYnest oktató-, játszó- és megfigyelőeszköz, madarak, kislány neve Zoé (Fotó: Máté Krisztián)

A kicsi Zoét egyelőre jobban érdekli a játék, mint az állatok (Fotó: Máté Krisztián)

Március 24-én adták át a mYnest oktató-játszó-megfigyelő eszközt a Füvészkertben. A házikót elsősorban madarak, de a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakmai javaslatainak köszönhetően rovarok, mókusok, sünök és más, környezetünkben élő állatok megfigyelésére, azonosítására és fotózására is alkalmas kivitelben készítették el.

Füvészkert mYnest oktató-, játszó- és megfigyelőeszköz, madarak, kislány neve Zoé (Fotó: Máté Krisztián)

A kis toronyból nagyon közelről megfigyelhetőek a madarak, anélkül, hogy megzavarnánk őket (Fotó: Máté Krisztián)

– A Nádland fejlesztőcsapatának célkitűzése egyszerű volt: a virtuális világból a természet valódi értékeihez visszavezetni a gyerekeket, és közben a mai digitális eszközökkel is összekapcsolhatóvá tenni a természet élményeit – magyarázta Lukács József, a Nádland Kft. ügyvezetője. – A füvészkerti mYnestet pluszban két kamerával is felszereltük, hogy akár távolról is megfigyelhető, követhető legyen az élő környezet a gyerekek számára. Az oktatási funkció mellett a játék is fontos szempont volt a fejlesztés során, a búvótorony kiegészíthető hintával is, az aljában pedig egy nagyméretű homokozó is helyet kapott.

–  Az etetővel, itatóval felszerelt megfigyelőtorony odafigyelésre, gondoskodásra ösztönöz, természetvédelemre indít nemcsak a madarak, hanem a fajokban gazdag környezet egésze felé, miközben az állatvilág széles spektruma megfigyelhető, élményszerűen bemutatható – tájékoztatott a Füvészkert. A gyermekeknek a megfigyelő-, etető-itató eszköz koncentrációt, fegyelmet, hallgatást, ugyanakkor gondoskodást és felelősséget is tanít, de nem fegyelmező, tiltó módon, hanem rávezetéssel.

Füvészkert mYnest oktató-, játszó- és megfigyelőeszköz, madarak, kislány neve Zoé (Fotó: Máté Krisztián)

Nem csak gyerekeknek épült a megfigyelő (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek