2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb VIII.kerület IX.kerület

Elbújva tanulnak

Professzionális búvóhely épült a Füvészkertben a gyermekek számára. A kis faház jó helyszín a játékhoz is, de a tanulásban is nagy segítség, hiszen benne elrejtőzve karnyújtásnyi közelségbe kerül a természet.

Füvészkert mYnest oktató-, játszó- és megfigyelőeszköz, madarak, kislány neve Zoé (Fotó: Máté Krisztián)

A kicsi Zoét egyelőre jobban érdekli a játék, mint az állatok (Fotó: Máté Krisztián)

Március 24-én adták át a mYnest oktató-játszó-megfigyelő eszközt a Füvészkertben. A házikót elsősorban madarak, de a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakmai javaslatainak köszönhetően rovarok, mókusok, sünök és más, környezetünkben élő állatok megfigyelésére, azonosítására és fotózására is alkalmas kivitelben készítették el.


Füvészkert mYnest oktató-, játszó- és megfigyelőeszköz, madarak, kislány neve Zoé (Fotó: Máté Krisztián)

A kis toronyból nagyon közelről megfigyelhetőek a madarak, anélkül, hogy megzavarnánk őket (Fotó: Máté Krisztián)

– A Nádland fejlesztőcsapatának célkitűzése egyszerű volt: a virtuális világból a természet valódi értékeihez visszavezetni a gyerekeket, és közben a mai digitális eszközökkel is összekapcsolhatóvá tenni a természet élményeit – magyarázta Lukács József, a Nádland Kft. ügyvezetője. – A füvészkerti mYnestet pluszban két kamerával is felszereltük, hogy akár távolról is megfigyelhető, követhető legyen az élő környezet a gyerekek számára. Az oktatási funkció mellett a játék is fontos szempont volt a fejlesztés során, a búvótorony kiegészíthető hintával is, az aljában pedig egy nagyméretű homokozó is helyet kapott.

–  Az etetővel, itatóval felszerelt megfigyelőtorony odafigyelésre, gondoskodásra ösztönöz, természetvédelemre indít nemcsak a madarak, hanem a fajokban gazdag környezet egésze felé, miközben az állatvilág széles spektruma megfigyelhető, élményszerűen bemutatható – tájékoztatott a Füvészkert. A gyermekeknek a megfigyelő-, etető-itató eszköz koncentrációt, fegyelmet, hallgatást, ugyanakkor gondoskodást és felelősséget is tanít, de nem fegyelmező, tiltó módon, hanem rávezetéssel.


Füvészkert mYnest oktató-, játszó- és megfigyelőeszköz, madarak, kislány neve Zoé (Fotó: Máté Krisztián)

Nem csak gyerekeknek épült a megfigyelő (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.