EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Program

Életre kelt mesekönyv – A dzsungel könyve

Sokunk egyik meghatározó gyerekkori moziélményének számított az 1967-ben készült (nálunk csak 1979-ben bemutatott) A dzsungel könyve című rajzfilm. A mókás figurák és zenei betétek hatalmas sikert arattak, dacára annak, hogy jelentős mértékben leöntötték az eredeti történetet egy nagy adag Walt Disney-féle cukormázzal. A gyerekek ingerküszöbe emelkedett és a technika mára igen sokat fejlődött, így a Vasember filmek rendezője, Jon Favreau visszanyúlt a gyökerekhez és egy rendkívül látványos, kicsit sötét mesét készített. A félig élőszereplős, félig animációs produkciót egy hollywoodi raktárban forgatták – bár ebből a néző semmit sem fog észrevenni, köszönhetően több száz grafikus többéves munkájának. A kis Maugli történetét nem csupán a kicsiknek, hanem azoknak a felnőtteknek is szívesen ajánljuk, akik a lelkük mélyén kicsit gyerekek maradtak. 

12-4-2016 "The Jungle Book" film stills Pictured: Neel Sethi, Image: 281271540, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Planet

Tudta-e?

– A film költségvetése 175 millió dollár volt.

– A legendás állatfiguráknak olyan hollywoodi sztárok kölcsönözték a hangjukat, mint Bill Murray (Balu), Ben Kingsley (Bagira), Scarlett Johansson (Ká), Lupita Nyong’o (farkas anyó), Idris Elba (Sir Kán) és Christopher Walken (Lajcsi király).

– Halála előtt A dzsungel könyve volt az utolsó szinkronmunkája Garry Shandling komikusnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fogyási világrekordra készülnek Magyarországon 

  Fogyási világrekordra készülnek Magyarországon 

  A nagy fogyás: életmódváltó példaképek kerestetnek! Magyarország Európa legtúlsúlyosabb országa, évente több mint egymillió személy próbálkozik meg testsúlycsökkentéssel, de túlnyomó többségük nem tud tartós eredmény elérni.

 • Hamarosan a mozikban a Budapest Noir

  Hamarosan a mozikban a Budapest Noir

  November 2-án mutatják be a magyar mozik a Budapest Noir c. nagyjátékfilmet. A Budapest Noir Gárdos Éva rendezésében, a Pioneer Pictures gyártásában, Kemény Ildikó vezető producer irányításával készült, főszereplői Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata és Anger Zsolt.

 • Art Market Budapest 2017: Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Kiállítás és Vásár

  Art Market Budapest 2017: Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Kiállítás és Vásár

  Október 12-15. között Budapest ismét Európa egyik legvonzóbb kulturális célpontjává, a régió képzőművészeti fővárosává válik: a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi művészeti vására, Magyarország legnagyobb kortárs kiállítása négy kontinens közel 25 országából érkező 100 kiállító választékát mutatja be a közönségnek.