EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,06 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Program

Életre kelt mesekönyv – A dzsungel könyve

Sokunk egyik meghatározó gyerekkori moziélményének számított az 1967-ben készült (nálunk csak 1979-ben bemutatott) A dzsungel könyve című rajzfilm. A mókás figurák és zenei betétek hatalmas sikert arattak, dacára annak, hogy jelentős mértékben leöntötték az eredeti történetet egy nagy adag Walt Disney-féle cukormázzal. A gyerekek ingerküszöbe emelkedett és a technika mára igen sokat fejlődött, így a Vasember filmek rendezője, Jon Favreau visszanyúlt a gyökerekhez és egy rendkívül látványos, kicsit sötét mesét készített. A félig élőszereplős, félig animációs produkciót egy hollywoodi raktárban forgatták – bár ebből a néző semmit sem fog észrevenni, köszönhetően több száz grafikus többéves munkájának. A kis Maugli történetét nem csupán a kicsiknek, hanem azoknak a felnőtteknek is szívesen ajánljuk, akik a lelkük mélyén kicsit gyerekek maradtak. 

12-4-2016 "The Jungle Book" film stills Pictured: Neel Sethi, Image: 281271540, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Planet

Tudta-e?

– A film költségvetése 175 millió dollár volt.

– A legendás állatfiguráknak olyan hollywoodi sztárok kölcsönözték a hangjukat, mint Bill Murray (Balu), Ben Kingsley (Bagira), Scarlett Johansson (Ká), Lupita Nyong’o (farkas anyó), Idris Elba (Sir Kán) és Christopher Walken (Lajcsi király).

– Halála előtt A dzsungel könyve volt az utolsó szinkronmunkája Garry Shandling komikusnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meríts a szívedből!

  Meríts a szívedből!

  Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Nagy János vezetteNtone EventaMotiváció Alapítványés VVSIa korábbi években már nagy sikerrel debütáló IntegráltNemzetközi Sárkányhajó Fesztivált 2017.

 • Így még nem láthattuk Budapestet

  Így még nem láthattuk Budapestet

  A világ tele van átlagos, kiszámítható dolgokkal, de a Hendrick’s sosem lesz ilyen. A kézműves gin, amely a rózsa- illetve uborkaeszenciának köszönhetően önmagában is különleges, elhivatottan keresi a nem mindennapi dolgokat.