EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Program

Életre kelt mesekönyv – A dzsungel könyve

Sokunk egyik meghatározó gyerekkori moziélményének számított az 1967-ben készült (nálunk csak 1979-ben bemutatott) A dzsungel könyve című rajzfilm. A mókás figurák és zenei betétek hatalmas sikert arattak, dacára annak, hogy jelentős mértékben leöntötték az eredeti történetet egy nagy adag Walt Disney-féle cukormázzal. A gyerekek ingerküszöbe emelkedett és a technika mára igen sokat fejlődött, így a Vasember filmek rendezője, Jon Favreau visszanyúlt a gyökerekhez és egy rendkívül látványos, kicsit sötét mesét készített. A félig élőszereplős, félig animációs produkciót egy hollywoodi raktárban forgatták – bár ebből a néző semmit sem fog észrevenni, köszönhetően több száz grafikus többéves munkájának. A kis Maugli történetét nem csupán a kicsiknek, hanem azoknak a felnőtteknek is szívesen ajánljuk, akik a lelkük mélyén kicsit gyerekek maradtak. 

12-4-2016 "The Jungle Book" film stills  Pictured: Neel Sethi, Image: 281271540, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Planet

Tudta-e?

– A film költségvetése 175 millió dollár volt.

– A legendás állatfiguráknak olyan hollywoodi sztárok kölcsönözték a hangjukat, mint Bill Murray (Balu), Ben Kingsley (Bagira), Scarlett Johansson (Ká), Lupita Nyong’o (farkas anyó), Idris Elba (Sir Kán) és Christopher Walken (Lajcsi király).

– Halála előtt A dzsungel könyve volt az utolsó szinkronmunkája Garry Shandling komikusnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Koncertbarát igazgató

    Flaisz Gergő 2015 nyarán vette át a Keresztúri Dezső VMK és mellette számos művelődési központ, mint például a Városi Hangverseny Terem, ahogy Zegen ismerik, a Zsinagóga, az Apáczai, szóval összesen hat helyszín, intézmény vezetését Zalaegerszegen.

  • Hétvégén startol a Hacktivity

    Hétvégén startol a Hacktivity

    Összesen 27 előadás és hét workshoptéma várja a résztvevőket, de lesz hardverhackelés és lockpicking is az október 21–22-én 13.