2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb XXI.kerület

Elhunyt Bálinth Lehel

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Csepel Örökség Díjas Bálinth Lehel népművelő, aki a Radnóti Miklós Művelődési Ház igazgatója volt 1969 és 1984 között. Irányítása alatt a „Ragyás” a Helytörténeti Gyűjtemény állandó kiállításával, művészeti szakköreivel, ismeretterjesztő előadásaival, kisfilmes fórumaival és az elsőként létrehozott Magányosok Klubjával országosan elismert és népszerű intézménnyé vált. 2011-ben Wlasics Gyula-díjjal tüntették ki, 2013-ban átvehette a csepeli önkormányzat erkölcsi elismerését, a Csepel Örökség Díjat.

Emlékfal avatás Radics Béla – Csepel Posztumusz Díszpolgára – születésének 70. évfordulója alkalmából Bálinth Lehel, Csepel Örökség Díjas egykori intézményvezető Radnóti Miklós Művelődési Ház (Fotó: Sáfár Tibor)


(Fotó: Sáfár Tibor)


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.