EUR: 307,62 Ft
CHF: 282,30 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb III.kerület

Elvégezte a futását a metodista szuperintendens

Csernák István, metodista egyház, szuperintendens (Fotó: MTI)

Csernák István (Fotó: MTI)

Április 17-ével leköszönt megbízatásából Csernák István szuperintendens, a Magyarországi Metodista Egyház első embere. A történelmi egyház óbudai központjában, a Kiscelli utcában tartott búcsúztató ceremónián ott volt Hegyi László egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, de a katolikus, a református, az evangélikus, a baptista egyház és más felekezetek vezetői is megjelentek. Csernák István két évtizeden át irányította a metodista hivatalt, az utolsó öt évben az egyház híveinek és támogatóinak köre két és félszeresére nőtt. A metodista egyház következő szuperintendensének Khaled A. Lászlót választották meg, beiktatása ugyanekkor történt meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.