2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb X.kerület

Én leszek Ronaldo!

A Kőbányai Ifjúsági Sportegyesület (KISE) focitoborzókat tart óvodás és kisiskolás fiúknak és lányoknak áprilisban és májusban. A Gyakorló utcai sportpályán megrendezett első verbuváláson az egyik lelkes fiú kijelentette, ő Ronaldo lesz, ha nagy lesz!

Gyakorló utcai focipálya- gyerek foci toborzó (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

– Minden évben megrendezzük a focitoborzót, az egyesület munkatársai kimennek a kerületi óvodákba és felméréseket tartanak – magyarázta a Lokálnak Magyari András edző, aki az óvodás korosztállyal foglalkozik a KISE-ben. – A toborzón kiválasztják az ügyes gyerekeket, akik tehetségesnek bizonyulnak a labdarúgásban. Egy ilyen rövid foglalkozás keretében persze ezt nem könnyű megállapítani, ezért őket külön elhívtuk egy-egy ilyen toborzóra.


Most úgy döntött az egyesület, hogy nem csupán egy, hanem több alkalommal szerveznek ilyet, és nem csak a már kiválasztott gyerekeknek, hanem azoknak is, akiknek kedvük van ehhez a sporthoz.  Így próbálnak eljutni minden kisgyerekhez, fiúkhoz és lányokhoz egyaránt.

– Én a Széchényi István Általános Iskolába jártam és ott a harmadik osztályban talált meg minket a Honvéd egy program keretében. A 70-es, 80-as években még az egyesületek ilyen korú gyerekekkel kezdtek el foglalkozni. Manapság ez már ovis korban kezdődik. Egyrészt egyre kevesebb gyerek van, másrészt igyekszünk minél hamarabb megszerettetni ezt a sportágat.


Gyakorló utcai focipálya- gyerek foci toborzó (Fotó: Máté Krisztián)

A kislányok körében is egyre népszerűbb sport a foci (Fotó: Máté Krisztián)

A kicsiknek nem a focitudásukról kell számot adniuk a toborzókon, hanem arról, hogy van kedvük játszani, képesek végrehajtani a kéréseket, tudnak és akarnak figyelni. A Gyakorló utcai futballpályán négy „állomás” volt, az egyik helyen vezetni kellett a labdát, máshol kapura rúgni vagy éppen elkapni.

– Ki az, aki tud futni? – kérdezte András bácsi, mire minden gyerek kiabált, hogy ő tud. – Akkor mutassátok meg. Itt nem sétálgatunk! – kiáltotta az edző, aki igyekszik jókedvűen és játékosan foglalkozni a kicsikkel. Az egyik fiú eközben annyira akart bizonyítani, hogy teljes erőből kapura rúgott, amit utána vissza kellett igazítani. – Én Ronaldo leszek, ha nagy leszek – kiáltotta boldogan Bence, és szaladt tovább.

Nemcsak fiúk, lányok is kijöttek játszani. – Az egyesületnél volt régen leányfutball, de kapacitás hiányában ezt be kellett fejeznünk. Most azonban újra van lehetőségünk , és sikerült újra beindítanunk. Azt vesszük észre, hogy nagy igény van rá, a lányok is nagyon szeretik a focit. Az egyesületben a fiúcsapatoknál 6–19 éves korig vannak korosztályok, szeretnénk, ha ez a lányoknál is így lenne, teljes szakosztályt szeretnénk felépíteni a következő két-három év alatt – mondta Magyari András.

 

Gyertek focizni!

Még három alkalommal tart focifesztivált idén tavasszal a Kőbányai Ifjúsági Sportegyesület.

Április 16. – Ihász utca
Május 7. – Gyakorló utca
Május 21. –  Gyakorló utca

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.