EUR: 311,41 Ft
CHF: 259,93 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb I.kerület

Érdemes volt felújítani

2 éves a Várbazár, Ingyenes összművészeti fesztivál a Várkert Bazárban és az Ybl Miklós téren, Kaláka gyermekkoncert, Budai rakpart, (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kerékpárral és babakocsival is érkeztek a bulira

Két napon át koncertekkel és kísérőprogramokkal ünnepelték a megújult Várkert Bazár második születésnapját. Az összművészeti fesztiválon az Ybl Miklós téren és a Várkert Bazár több helyszínén a programok ingyenesek voltak, minden korosztály megtalálta a számára megfelelő kikapcsolódást.

2 éves a Várbazár, Ingyenes összművészeti fesztivál a Várkert Bazárban és az Ybl Miklós téren, Kaláka gyermekkoncert, Budai rakpart, (Fotó: Keresztesi Balázs)

Volt, amit a kicsik is ámulva hallgattak

Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: az épületegyüttes tervezője, Ybl Miklós eredetileg is egy olyan mozgalmas kulturális központnak álmodta meg a Várkert Bazárt, amiért érdemes Budára látogatni.


Csontváry kiállítás stáj Gyutai Csaba, a Várgondnokság Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatója, ( Fotó: Sáfár Tibor )

Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezetője

− Az elmúlt két évben produkált több százezres látogatószám bizonyítja, hogy Ybl örökségét megérte felújítani és élettel megtölteni!

2 éves a Várbazár, Ingyenes összművészeti fesztivál a Várkert Bazárban és az Ybl Miklós téren, Kaláka gyermekkoncert, Budai rakpart, (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az ünneplők a Lánchíd utcát is birtokba vették Kaláka gyermekkoncert, Budai rakpart,
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója arról tájékoztatott, hogy a táncszínház idén is folytatja az Öntőház udvaron tavaly már népszerűvé vált Táncbazár című programsorozatát. Deák Bill Gyula a rendezvénysorozat egyik fellépőjeként megemlékezett az egykori Ifiparkról, ahol a rengeteg régi emlék után hatalmas élmény újra koncertezni. A koncertek mellett a Várbazárban jelenleg látogatható Koszta József-kiállításon ingyenes tárlatvezetések voltak, A Duna fővárosai című tárlaton pedig múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várták a fiatalokat. A Várkert Bazár történetéhez köthető kísérőprogramok között interaktív meseKERT, ügyességi játékok és kalandpark, századfordulós múltidézés és ifiparkos nosztalgia is szerepelt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.