2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Külföld

Észak-Korea szöuli kormányépületek elleni rakétatámadással riogat

Egy hivatalos észak-koreai honlapon a szöuli kormányépületek és a dél-koreai elnöki hivatal elleni rakétatámadásokkal fenyegető propagandavideót tettek közzé.

A DPRK Today nevű weboldalon hétfőn jelentek meg a képsorok. Itt tették közzé tíz nappal ezelőtt azt a felvételt is, amely Washington elleni nukleáris támadással fenyeget.


A feszültség azt követően fokozódott a Koreai-félszigeten, hogy Észak-Korea január elején újabb nukleáris kísérletet hajtott végre, majd egy hónappal később műholdat lőtt fel ballisztikus rakétával, megsértve az ENSZ Biztonsági Tanácsának korábbi határozatait.

Phenjan hetek óta atomcsapásokkal és egyéb katonai támadásokkal fenyegeti Dél-Koreát és az Egyesült Államokat. A phenjani fenyegetőzés csak fokozódott, miután Dél-Korea és az Egyesült Államok márciusban megkezdte évenként megrendezett, de most minden eddiginél nagyobb közös hadgyakorlatát. Phenjan ezt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető elleni közvetlen támadásként értékelte.

A dél-koreai és az amerikai légierő kedden pont egy esetleges észak-koreai agresszió elhárítását gyakorolta közösen.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.