EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb V.kerület IX.kerület

Európa legjobbja a Nagyvásárcsarnok

Európa legjobb piacának választotta a CNN Travel a Fővám téri Nagyvásárcsarnokot. A turisztikai célpontokkal foglalkozó oldal összeállításában az szerepel, hogy a XIX. század végén épült csarnok a kor egyik legmodernebb piaca volt a világítási és hűtőrendszerének köszönhetően. Vaskatedrálisnak titulálják a főváros egyik jelképének számító épületet, amely tágas és légies, ahol könnyű eligazodni az árusok között, de azért ajánlják a vezetett túrát is. „Segít, hogy eligazodjunk a különböző kolbászok, sonkák, szalámik és lángosok között. Ha csak egy dolgot vásárolunk, az egy csomag paprika legyen, ami főzés közben visszahozza a szép emlékeket” – írja a CNN Travel.

 

Budapest, 2013. november 8. A Fővám téri Nagycsarnok (hivatalos nevén Központi Vásárcsarnok) épülete a Fővám téren esti kivilágításban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Róka László 

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.