EUR: 322,50 Ft
CHF: 280,06 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb V.kerület IX.kerület

Európa legjobbja a Nagyvásárcsarnok

Európa legjobb piacának választotta a CNN Travel a Fővám téri Nagyvásárcsarnokot. A turisztikai célpontokkal foglalkozó oldal összeállításában az szerepel, hogy a XIX. század végén épült csarnok a kor egyik legmodernebb piaca volt a világítási és hűtőrendszerének köszönhetően. Vaskatedrálisnak titulálják a főváros egyik jelképének számító épületet, amely tágas és légies, ahol könnyű eligazodni az árusok között, de azért ajánlják a vezetett túrát is. „Segít, hogy eligazodjunk a különböző kolbászok, sonkák, szalámik és lángosok között. Ha csak egy dolgot vásárolunk, az egy csomag paprika legyen, ami főzés közben visszahozza a szép emlékeket” – írja a CNN Travel.

 

Budapest, 2013. november 8. A Fővám téri Nagycsarnok (hivatalos nevén Központi Vásárcsarnok) épülete a Fővám téren esti kivilágításban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Róka László 

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.