2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Tatabánya

Fedett uszodában sportolhatnak néhány éven belül Tatabányán

Orbán Viktor kormányfő a Modern Városok program tatabányai állomásán elmondta: fontosnak tartják, hogy minden megyeszékhelynek legyen fedett uszodája, így ez a fejlesztés is bekerült a város és a kormány közötti szerződésbe.

12_uszoda01

A beruházás hírét óriási örömmel fogadták a Tatabányai Vízmű SE (TVSE) úszói és vízilabdázói is. Sirkó András, az úszószakosztály edzője elmondta: elsősorban az edzések minőségében és mennyiségében jelenthet ez pozitív változást, hiszen a mostani vízfelület mérete már gyakran nem bizonyul elegendőnek. Egy fedett uszoda közvetett módon az eredményességre is hatással lehet a szakember szerint, mivel a jobb edzésmunka előbb-utóbb a versenyeken elért helyezésekben is megmutatkozik.


Kovácshegyi Zoltán, a TVSE elnöke hozzátette: városunkban a vizes sportágakban kiváló utánpótlás-nevelő munka folyik, így rengeteg gyermek látogat el nap mint nap az uszodába. Számukra a megfelelő méretű vízfelület mellett az öltözők biztosítása is komoly feladat, a fedett uszoda azonban biztos infrastrukturális hátteret jelentene számukra – akár több évtizedre is. Emellett megoldott lenne az edzői és játékvezetői szoba kialakítása is, ami tovább segíthetné a tatabányai vízilabda felzárkózását az ország legjobb egyesületeihez.

Az uszoda megépítése olyan hiányt pótolhat, amely régóta érett a város számára. Tatabányán jelenleg mind az úszó-, mind a vízilabdasport igen komoly eredményekkel büszkélkedhet. Ez a bázis jelenleg a második legtöbb fiatalt tömörítő sportszervezet a városban. Tagjai kiváló eredményeket érnek el az úszók és a pólósok mezőnyében is.


A fedett uszoda megépítésére a tervezési és közbeszerzési feladatok elvégzése után van lehetőség, de a kormányzat és a városvezetés feltett szándéka három-négy éven belül végrehajtani a beruházást.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.