EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Egyéb Tatabánya

Fedett uszodában sportolhatnak néhány éven belül Tatabányán

Orbán Viktor kormányfő a Modern Városok program tatabányai állomásán elmondta: fontosnak tartják, hogy minden megyeszékhelynek legyen fedett uszodája, így ez a fejlesztés is bekerült a város és a kormány közötti szerződésbe.

12_uszoda01

A beruházás hírét óriási örömmel fogadták a Tatabányai Vízmű SE (TVSE) úszói és vízilabdázói is. Sirkó András, az úszószakosztály edzője elmondta: elsősorban az edzések minőségében és mennyiségében jelenthet ez pozitív változást, hiszen a mostani vízfelület mérete már gyakran nem bizonyul elegendőnek. Egy fedett uszoda közvetett módon az eredményességre is hatással lehet a szakember szerint, mivel a jobb edzésmunka előbb-utóbb a versenyeken elért helyezésekben is megmutatkozik.

Kovácshegyi Zoltán, a TVSE elnöke hozzátette: városunkban a vizes sportágakban kiváló utánpótlás-nevelő munka folyik, így rengeteg gyermek látogat el nap mint nap az uszodába. Számukra a megfelelő méretű vízfelület mellett az öltözők biztosítása is komoly feladat, a fedett uszoda azonban biztos infrastrukturális hátteret jelentene számukra – akár több évtizedre is. Emellett megoldott lenne az edzői és játékvezetői szoba kialakítása is, ami tovább segíthetné a tatabányai vízilabda felzárkózását az ország legjobb egyesületeihez.

Az uszoda megépítése olyan hiányt pótolhat, amely régóta érett a város számára. Tatabányán jelenleg mind az úszó-, mind a vízilabdasport igen komoly eredményekkel büszkélkedhet. Ez a bázis jelenleg a második legtöbb fiatalt tömörítő sportszervezet a városban. Tagjai kiváló eredményeket érnek el az úszók és a pólósok mezőnyében is.

A fedett uszoda megépítésére a tervezési és közbeszerzési feladatok elvégzése után van lehetőség, de a kormányzat és a városvezetés feltett szándéka három-négy éven belül végrehajtani a beruházást.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.