EUR: 312,23 Ft
CHF: 261,42 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb XX.kerület

Ferenczi György hazajár a csibészekhez

Örökre erzsébeti marad Ferenczi György. A Rackajam frontembere a múlt héten a B32 Galéria és Kultúrtér dizájnelemmé átalakított zongoráját látta el kézjegyével. Mint lapunknak elmondta, lakhat ő bárhol az országban, mindig is külvárosiként tekint majd magára.

Petruska András és Ferenczi Gyuri avatják fel a Hírességek Zongoráját a B32-ben ( Fotó: Sáfár Tibor)

Ferenczi György szájharmonikázott a B32-ben
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Laktam Újbudán, szerettem itt élni, és már koncerteztem is itt – mondta lapunknak a tősgyökeres erzsébeti zenész, hogyan keveredett a B32 ünnepségére, ahol hivatalosan is átadták a Hírességek Zongoráját. – Itt halk koncerteket lehet tartani, amire ez tökéletesen alkalmas. Tudom, technikailag jól szólal meg itt az a muzsika, amit én játszom. A hangulat is más, de nincs is két ugyanolyan miliővel rendelkező fellépés. Hogy milyen emberek és milyen számban jönnek el egy koncertünkre, az mindig meglepetés.


Bár már nem lakik a XX. kerületben, most is kategorikusan kijelentette, ő bizony erzsébeti marad.

– Harmincnégy évig laktam ott, elég erős a kötődés. Elköltöztem, de a mai napig visszajárok, az összes csibész haverom ott lakik. Sőt, többet vagyok ott, mint fiatalkoromban. Akkoriban onnan jártunk el mindenfelé, szinte csak aludni jártam haza. Zenélni viszont nagyon ritkán járok Erzsébetre. Valahogy úgy alakult, hogy különleges alkalmakkor, olyan két-három évente megfordulok azért a Csiliben.


ferenczi györgy és a rackajam

A bandából hárman is erzsébetiek (fotó:rackajam.hu)

Pedig zenekara, a Ferenczi György és a Rackajam is erősen kötődik a környékhez. Tagjai közül hárman is erzsébetiek. – Zenei mondanivalóban ez nem tükröződik. Az emberben van egy belső mondanivaló, amit meghatároz, hogy hol nő fel. Rólam például mindig is ordítani fog, hogy külvárosi vagyok.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.