2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb III.kerület

Figyelem: új park van születőben

terv, Óbuda, park (Fotó: Óbuda.hu)

(Fotó: Óbuda.hu)

Közösségi tervezéssel születtek meg a Raktár, Körte és Hunor utcák találkozásánál lévő Cella Tricora és környezetének koncepciótervei. Mivel a területen és a jelenlegi utcaszint alatt található romok szigorú védelem alatt állnak, a koncepcióterv elkészítése időigényesnek bizonyult. Decemberben három alkalommal ültek össze a tervezők a helyi lakosokkal annak érdekében, hogy a megújuló közterület egyszerre funkcionáljon városi térként, ugyanakkor „parkélményt” is nyújtson. A környékbeli lakosok aktív részvételének köszönhetően egy olyan terv született, amely megőrzi a tér tisztás jellegét. Egy része lombos fákkal gazdagodik, a pihenőparkélményt padok, sövények, zöldfelület fogja biztosítani. A kész tervek az Óbuda.hu oldalon érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.