EUR: 309,90 Ft
CHF: 289,33 Ft
2017. március 24., péntek
Gábor, Karina

Egyéb III.kerület

Figyelem: új park van születőben

terv, Óbuda, park (Fotó: Óbuda.hu)

(Fotó: Óbuda.hu)

Közösségi tervezéssel születtek meg a Raktár, Körte és Hunor utcák találkozásánál lévő Cella Tricora és környezetének koncepciótervei. Mivel a területen és a jelenlegi utcaszint alatt található romok szigorú védelem alatt állnak, a koncepcióterv elkészítése időigényesnek bizonyult. Decemberben három alkalommal ültek össze a tervezők a helyi lakosokkal annak érdekében, hogy a megújuló közterület egyszerre funkcionáljon városi térként, ugyanakkor „parkélményt” is nyújtson. A környékbeli lakosok aktív részvételének köszönhetően egy olyan terv született, amely megőrzi a tér tisztás jellegét. Egy része lombos fákkal gazdagodik, a pihenőparkélményt padok, sövények, zöldfelület fogja biztosítani. A kész tervek az Óbuda.hu oldalon érhetők el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tavaszi napfürdő

    Tavaszi napfürdő

    Lillafüred a borsodiak egyik kedvenc tavaszi kirándulóhelye. A Palotaszálló épülete, amely eredetileg kormányüdülőként, a II.

  • Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    Tízmilliárd forintból újulhatnak meg a közutak

    A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalosan is lezárta a téli útüzemeltetési időszakot. A tavaszias időjárás beköszöntével újra a kátyúzási, javítási munkákra helyezik a hangsúlyt a társaság szakemberei.