2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XXII.kerület

Golda Magdolna: A fiamnak köszönhetem, hogy festek

Golda kínáló22

Golda Magdolna szomszédai unokákkal érkeztek, akik házi sütivel kínálták a látogatókat

Golda Balogh Ági22

Balog Ágnes, a Rózsavölgyi Közösségi Ház vezetője a Golda Magdolnától kapott csendélettel

Golda fiával22

Golda Magdolna fiával (jobbra mellette), aki a festésre buzdította

Molnárné Golda Magdolna pasztellképei díszítik a Rózsavölgyi Közösségi Ház falát április 21-ig. A kerületben élő lokálpatrióta nyugdíjas korában kezdett festeni, és azóta szebbnél szebb képekkel ajándékozta meg az itt élőket. Golda Magdolna festményein leginkább kerületi helyszínek, műemlék épületek, templomok szerepelnek, Budafok-Tétény legnevezetesebb épületeit jeleníti meg, de ezek mellett egy-egy idilli csendéletet vagy az országhatáron túli régi magyar tájat is megcsodálhatunk.

– A fiamnak köszönhetem, hogy elkezdtem festeni. Édesanyám eltette ugyanis a gyermekkori rajzfüzetemet, és amikor ezt meglátta a fiam, azt kérdezte tőlem: anya, te miért nem rajzolsz? Így van az, amikor a Jóisten másokkal üzen, hogy mi a dolgunk. És hát ennyi minden belefért nyugdíjas éveimbe! – mesélte Golda Magdolna, aki megköszönte a Rózsavölgyi Egyesületnek, hogy otthont adtak a kiállításnak és egy csendéletet ajándékozott a közösségi háznak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.