EUR: 308,35 Ft
CHF: 282,28 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XXII.kerület

Golda Magdolna: A fiamnak köszönhetem, hogy festek

Golda kínáló22

Golda Magdolna szomszédai unokákkal érkeztek, akik házi sütivel kínálták a látogatókat

Golda Balogh Ági22

Balog Ágnes, a Rózsavölgyi Közösségi Ház vezetője a Golda Magdolnától kapott csendélettel

Golda fiával22

Golda Magdolna fiával (jobbra mellette), aki a festésre buzdította

Molnárné Golda Magdolna pasztellképei díszítik a Rózsavölgyi Közösségi Ház falát április 21-ig. A kerületben élő lokálpatrióta nyugdíjas korában kezdett festeni, és azóta szebbnél szebb képekkel ajándékozta meg az itt élőket. Golda Magdolna festményein leginkább kerületi helyszínek, műemlék épületek, templomok szerepelnek, Budafok-Tétény legnevezetesebb épületeit jeleníti meg, de ezek mellett egy-egy idilli csendéletet vagy az országhatáron túli régi magyar tájat is megcsodálhatunk.

– A fiamnak köszönhetem, hogy elkezdtem festeni. Édesanyám eltette ugyanis a gyermekkori rajzfüzetemet, és amikor ezt meglátta a fiam, azt kérdezte tőlem: anya, te miért nem rajzolsz? Így van az, amikor a Jóisten másokkal üzen, hogy mi a dolgunk. És hát ennyi minden belefért nyugdíjas éveimbe! – mesélte Golda Magdolna, aki megköszönte a Rózsavölgyi Egyesületnek, hogy otthont adtak a kiállításnak és egy csendéletet ajándékozott a közösségi háznak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.