2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb I.kerület

Gyerekek jelentkezését várják a Pávára

Az MTVA és a Hagyományok Háza szakmai partnerével, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesülettel közösen negyedszer hirdeti meg a Fölszállott a páva című népzenei és néptánc-tehetségkutató versenyt, amelyen idén ismét a gyerekeké lesz a főszerep, a 6–14 éves korú tehetségek jelentkezését várják énekes szólisták, énekegyüttesek, hangszeres szólisták, zenekarok, táncos szólisták, táncospárok és néptáncegyüttesek kategóriában.

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ISKOLA JUBILEUMI MŰSORA Csillagszemű Táncegyüttes dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke Bús Balázs 3. ker polgármester ( Fotó: Sáfár Tibor)

Ének- és táncegyüttesek is nevezhetnek

Nevezni egy hétperces demófelvétellel és a kitöltött jelentkezési lappal tudnak a jelentkezők április 10-ig. A Fölszállott a páva területi válogatóit május-júniusban tartják, a műsor zsűrijének elnöke pedig továbbra is Sebő Ferenc Kossuth-díjas művész lesz. A részletes versenykiírás elérhető a Fölszállott a páva Médiaklikk oldalán: http://www.mediaklikk.hu/pava/ és a Hagyományok Háza oldalán: http://hagyomanyokhaza.hu/folszallottapava/versenykiiras.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.