EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,61 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Egyéb XI.kerület

Hajléktalanmentés másként

A Bukarest utcai Tranzit Art Caféban is bemutatták a Mentés másként című, hajléktalan emberek sikertörténeteiből rendezett videó- és fotóművészeti kiállítást. A Zöld Pók Alapítvány és a Van Esély Alapítvány által indított Restart nevű programban tíz fedél nélküli vett részt. Közösségi adományozási kampánnyal, sok száz egyéni felajánlásból összesen több mint egymillió forint támogatáshoz jutottak  a mentoráltak életük új irányba tereléséhez.

– Mi vagyunk azok, akik nem adják fel – mutatta be magát László, Orsi, Marika, Gabi, Jani, János, József, Lajos, Mariann és Vilmos  a projekt végén. Ők azok tízen, akiknek két évig segítették, fotózták, filmezték a napi küzdelmét, kitörését a hajléktalanságból a programban részt vevő civilek.

– Olyan emberek sorsába nyerhetünk bepillantást, akiket alig értünk, nagyon távolinak érzünk, holott valójában jól ismerjük őket, hiszen pontosan olyanok, mint mi vagyunk: dolgozni, tanulni, boldogulni szeretnének. A társadalom lemondott róluk, mégis személyes történetükkel sok száz embert tudtak megmozgatni és hihetetlen akarással megmutatták, hogy sorsukat jobbá tudják alakítani – mondta Breitner Péter. A Van Esély Alapítvány kuratóriumi elnöke hozzátette, a Restart program lényege, hogy olyan eszközökhöz (végzettség, munkaeszköz stb.) juttatja a rászorulókat, amelyek lehetővé teszik számukra a kitörést, amelyek munkalehetőségeket teremtenek, így biztosítva a továbblépést.

Mentés másként Tranzit11

A Tranzitban együtt ünnepeltek a mentettek a mentőkkel

– Mindehhez hihetetlen akaraterő, a változásba vetett hit szükséges: a tömegszállásról beülni az iskolapadba, gyökeresen változtatni az életmódon a siker elérése érdekében, alkalmazkodni egy teljesen új munkakörnyezethez, túllépni a múlt sérelmein, a lecsúszás okain, szenvedélybetegségeken. Ezek a történetek példát tudnak mutatni: a legdurvább kríziseken is túl lehet lépni.

Mentés másként11

Van kiút: lehet újra vetett ágyban aludni

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa kulturális központja lehet Debrecen

  Európa kulturális központja lehet Debrecen

  A közgyűlés frakcióvezetői közös nyilatkozat aláírásával erősítették meg, hogy teljes egyetértéssel indul a kulturális fővárosi címért folyó pályázaton Debrecen.

 • Túrával kezdték a tavaszt

  Túrával kezdték a tavaszt

  Kisgyermekes családok, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt nekivágtak a budai hegyek zöldellő erdei útvonalainak a tavaszköszöntő…

 • Fatboy Slim a VOLT-on

  Fatboy Slim a VOLT-on

  A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája visszatér a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, június 26-án. Norman Cook, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Fatboy Slim nevéhez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.