EUR: 313,27 Ft
CHF: 261,59 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb XI.kerület

Hajléktalanmentés másként

A Bukarest utcai Tranzit Art Caféban is bemutatták a Mentés másként című, hajléktalan emberek sikertörténeteiből rendezett videó- és fotóművészeti kiállítást. A Zöld Pók Alapítvány és a Van Esély Alapítvány által indított Restart nevű programban tíz fedél nélküli vett részt. Közösségi adományozási kampánnyal, sok száz egyéni felajánlásból összesen több mint egymillió forint támogatáshoz jutottak  a mentoráltak életük új irányba tereléséhez.

– Mi vagyunk azok, akik nem adják fel – mutatta be magát László, Orsi, Marika, Gabi, Jani, János, József, Lajos, Mariann és Vilmos  a projekt végén. Ők azok tízen, akiknek két évig segítették, fotózták, filmezték a napi küzdelmét, kitörését a hajléktalanságból a programban részt vevő civilek.


– Olyan emberek sorsába nyerhetünk bepillantást, akiket alig értünk, nagyon távolinak érzünk, holott valójában jól ismerjük őket, hiszen pontosan olyanok, mint mi vagyunk: dolgozni, tanulni, boldogulni szeretnének. A társadalom lemondott róluk, mégis személyes történetükkel sok száz embert tudtak megmozgatni és hihetetlen akarással megmutatták, hogy sorsukat jobbá tudják alakítani – mondta Breitner Péter. A Van Esély Alapítvány kuratóriumi elnöke hozzátette, a Restart program lényege, hogy olyan eszközökhöz (végzettség, munkaeszköz stb.) juttatja a rászorulókat, amelyek lehetővé teszik számukra a kitörést, amelyek munkalehetőségeket teremtenek, így biztosítva a továbblépést.

Mentés másként Tranzit11

A Tranzitban együtt ünnepeltek a mentettek a mentőkkel

– Mindehhez hihetetlen akaraterő, a változásba vetett hit szükséges: a tömegszállásról beülni az iskolapadba, gyökeresen változtatni az életmódon a siker elérése érdekében, alkalmazkodni egy teljesen új munkakörnyezethez, túllépni a múlt sérelmein, a lecsúszás okain, szenvedélybetegségeken. Ezek a történetek példát tudnak mutatni: a legdurvább kríziseken is túl lehet lépni.


Mentés másként11

Van kiút: lehet újra vetett ágyban aludni

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.