EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb XVIII.kerület

Helyi tehetségekkel zenél Horgas Eszter

A fuvolaművész április 22-én lép fel a Sportkastélyban. A szenvedély hangjai című műsorában a régi kedvencek mellett vadonatúj dalok is felcsendülnek. Ebben pedig segítségére lesz a Botafogo Táncegyüttes és a Dohnányi Ernő Zeneiskola hat növendéke.

Budapest, 2013. március 8. Horgas Eszter fuvolaművész a Hét boszorka című zenés est főpróbáján a Centrál Színház nagyszínpadán 2013. március 8-án. A darabot március 8-án este mutatják be Puskás Tamás rendezésében. MTI fotó: Szigetváry Zsolt

Horgas Eszter fuvolaművész Imrén ősbemutatóra készül
MTI fotó: Szigetváry Zsolt

– Attól különleges az este, hogy találkozik a régi és az új, azaz amolyan best of és ősbemutató is egyben – mondta lapunknak Horgas Eszter a pestszentimrei koncertről. – Wolf Katival például dolgoztam már együtt, de most először adjuk elő élőben Bernstein Somewhere című számát magyarul, és a kerületiek számára biztos ismerős Botafogo Táncegyüttessel is most készülök először közös produkcióra.

Wolf Kati , Playboy Man of the Year 2016 díjátadó gála  (Fotó: Máté Krisztián)

Wolf Kati először adja elő élőben közös dalukat (Fotó: Máté Krisztián)

A repertoárból nem hiányozhat a Carmen vagy néhány Piazzolla-darab sem, de a művésznő sokat sejtetően csak annyit árult el, tele lesz izgalommal a koncert.

– Már életforma az számomra, hogy valami újdonságon töröm a fejem, mert a fuvola nem szólóhangszer, nem arra lett kitalálva, ezért a klasszikus műveknek hamar a végére ér az ember. Elkerülhetetlen az alkotás. Most épp egy Bernstein–Gershwin-estre készülök.

Zalaegerszeg, 2008. március 30. A budapesti Botafogo táncosainak bemutatója. Nemzetközi táncfesztivált rendeztek Zalaegerszegen a városi sportcsarnokban, amelyen 22 csapat közel 500 indulóval vett részt. MTI Fotó: Varga György

A Botafogo is színesíti a műsort
MTI Fotó: Varga György

A pestszentimrei koncertre ugyanúgy készül, mintha Mexikóban, Mauritiuson vagy Párizsban lépne fel.

– Nem vagyok ismerős a környéken, de a múlt héten jártam a Dohnányi Ernő Zeneiskolában, hogy kiválasszak néhány tehetséges fiatalt vendégművésznek a koncertre, és nagyon tetszett az a szellemiség, amit ott tapasztaltam. Arról nem is beszélve, milyen magas szinten tudnak zenélni. Egy csellókvartett és két gitáros lép majd fel a show-ban. Nagyjából két hetünk van rá, hogy beépítsük őket teljes jogú tagként a zenekarba, a dramaturgiába. Biztos vagyok benne, hogy zökkenőmentesen bele tudnak simulni az előadásba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.