2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb XVIII.kerület

Helyi tehetségekkel zenél Horgas Eszter

A fuvolaművész április 22-én lép fel a Sportkastélyban. A szenvedély hangjai című műsorában a régi kedvencek mellett vadonatúj dalok is felcsendülnek. Ebben pedig segítségére lesz a Botafogo Táncegyüttes és a Dohnányi Ernő Zeneiskola hat növendéke.

Budapest, 2013. március 8. Horgas Eszter fuvolaművész a Hét boszorka című zenés est főpróbáján a Centrál Színház nagyszínpadán 2013. március 8-án. A darabot március 8-án este mutatják be Puskás Tamás rendezésében. MTI fotó: Szigetváry Zsolt

Horgas Eszter fuvolaművész Imrén ősbemutatóra készül
MTI fotó: Szigetváry Zsolt

– Attól különleges az este, hogy találkozik a régi és az új, azaz amolyan best of és ősbemutató is egyben – mondta lapunknak Horgas Eszter a pestszentimrei koncertről. – Wolf Katival például dolgoztam már együtt, de most először adjuk elő élőben Bernstein Somewhere című számát magyarul, és a kerületiek számára biztos ismerős Botafogo Táncegyüttessel is most készülök először közös produkcióra.


Wolf Kati , Playboy Man of the Year 2016 díjátadó gála  (Fotó: Máté Krisztián)

Wolf Kati először adja elő élőben közös dalukat (Fotó: Máté Krisztián)

A repertoárból nem hiányozhat a Carmen vagy néhány Piazzolla-darab sem, de a művésznő sokat sejtetően csak annyit árult el, tele lesz izgalommal a koncert.

– Már életforma az számomra, hogy valami újdonságon töröm a fejem, mert a fuvola nem szólóhangszer, nem arra lett kitalálva, ezért a klasszikus műveknek hamar a végére ér az ember. Elkerülhetetlen az alkotás. Most épp egy Bernstein–Gershwin-estre készülök.


Zalaegerszeg, 2008. március 30. A budapesti Botafogo táncosainak bemutatója. Nemzetközi táncfesztivált rendeztek Zalaegerszegen a városi sportcsarnokban, amelyen 22 csapat közel 500 indulóval vett részt. MTI Fotó: Varga György

A Botafogo is színesíti a műsort
MTI Fotó: Varga György

A pestszentimrei koncertre ugyanúgy készül, mintha Mexikóban, Mauritiuson vagy Párizsban lépne fel.

– Nem vagyok ismerős a környéken, de a múlt héten jártam a Dohnányi Ernő Zeneiskolában, hogy kiválasszak néhány tehetséges fiatalt vendégművésznek a koncertre, és nagyon tetszett az a szellemiség, amit ott tapasztaltam. Arról nem is beszélve, milyen magas szinten tudnak zenélni. Egy csellókvartett és két gitáros lép majd fel a show-ban. Nagyjából két hetünk van rá, hogy beépítsük őket teljes jogú tagként a zenekarba, a dramaturgiába. Biztos vagyok benne, hogy zökkenőmentesen bele tudnak simulni az előadásba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.