EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Belföld

Hihetetlen forróság jöhet, az élet minden területe megváltozhat

Biei, 2015. december 8.
Havas táj egy tél eleji hóvihar után a legészakabbra fekvő japán sziget, Hokkaido Biei városához közel 2015. december 8-án. (MTI/EPA/Everett Kennedy Brown)

Ha nem tartják be a párizsi klímacsúcs megállapodását, és nem csökkentik az országok az üvegházhatású gázok kibocsátását, néhány év múlva már drasztikus változások lehetnek az éghajlatban a világon is, és Magyarországon is – írja a Faktor.

A portál egy nagyon érdekes és tanulságos interjút készített Ürge-Vorsatz Diánával, a Közép-európai egyetem professzorával, aki a Fenntartható Energiapolitikai és Éghajlatvédelmi Központ igazgatója és a kormányközi klímavédelmi testület alelnöke is egyben. Azt mondta a Faktornak, hogy világtörténelmi esemény az, hogy 175 ország aláírta a párizsi klímaegyezményt, most pedig az a lényeg, hogy be is tartsák az abban leírtakat. Ha tovább melegszik a Földön az átlaghőmérséklet, tovább olvadnak a jégsapkák, emelkedik a tengervízszint, a tengerparton élőknek el kell hagyniuk az otthonaikat, újabb migrációs hullám indulhat el. Több terület válhat lakhatatlanná a forróság miatt, és emiatt is elindulhatnak az emberek más, élhetőbb országok felé. Magyarországon például sokkal hosszabbak lehetnek a hőhullámok nyáron, intenzív viharok lehetnek, és más terményeket kell termeszteni a mezőgazdaságban is.

A teljes interjú elolvasható a Faktor oldalán!

Kapcsolódó Cikkek

 • Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Nekiesett a 12-es villamos oldalának egy nő a főváros IV. kerületében lévő István úton pénteken – erősítette meg az ORFK Kommunikációs Szolgálata az MTI értesülését.

 • Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Az Irán-barátság és az Izrael-ellenesség, illetve az antiszemitizmus szorosan összefügg a Jobbik ideológiájában. A párt lassan másfél évtizede ápolja a kapcsolatokat Iránnal, Vonáék még választási megfigyelőket is hoztak volna onnan Budapestre – írja az Origo.

 • Így néz ki a robbantó!

  Így néz ki a robbantó!

  Pénteken vezették a rendőrök a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra Budapesten.