2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Belföld

Hihetetlen forróság jöhet, az élet minden területe megváltozhat

Ha nem tartják be a párizsi klímacsúcs megállapodását, és nem csökkentik az országok az üvegházhatású gázok kibocsátását, néhány év múlva már drasztikus változások lehetnek az éghajlatban a világon is, és Magyarországon is – írja a Faktor.

A portál egy nagyon érdekes és tanulságos interjút készített Ürge-Vorsatz Diánával, a Közép-európai egyetem professzorával, aki a Fenntartható Energiapolitikai és Éghajlatvédelmi Központ igazgatója és a kormányközi klímavédelmi testület alelnöke is egyben. Azt mondta a Faktornak, hogy világtörténelmi esemény az, hogy 175 ország aláírta a párizsi klímaegyezményt, most pedig az a lényeg, hogy be is tartsák az abban leírtakat. Ha tovább melegszik a Földön az átlaghőmérséklet, tovább olvadnak a jégsapkák, emelkedik a tengervízszint, a tengerparton élőknek el kell hagyniuk az otthonaikat, újabb migrációs hullám indulhat el. Több terület válhat lakhatatlanná a forróság miatt, és emiatt is elindulhatnak az emberek más, élhetőbb országok felé. Magyarországon például sokkal hosszabbak lehetnek a hőhullámok nyáron, intenzív viharok lehetnek, és más terményeket kell termeszteni a mezőgazdaságban is.


A teljes interjú elolvasható a Faktor oldalán!

Kapcsolódó Cikkek

 • Újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

  Újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

  Az első két sikeres rendezvény után újra Bűbájos Hétvége Tarcalon! Az ideit is a május elsejei hosszú hétévégén rendezi a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület.

 • Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Orbán Viktor miniszterelnök azon bejelentése, hogy továbbra is Varga Mihály vezeti a Nemzetgazdasági Minisztériumot, üzenet a piacoknak, azt üzeni, hogy marad az eddigi fegyelmezett költségvetési politika – mondta a Századvég Alapítvány közgazdásza az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Év végére készül el a négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést – Rákóczifalvát, Rákócziújfalut, Tiszavárkonyt és Vezsenyt – összekötő túraútvonal a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte Kósa Lajos, Rákóczifalva polgármestere az MTI-vel.

 • Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Őrizetbe vettek a keszthelyi rendőrök egy svájci férfit, aki súlyos sérüléssel járó balesetet okozott Gyenesdiáson, de segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.