EUR: 305,43 Ft
CHF: 276,43 Ft
2017. július 25., kedd
Kristóf, Jakab

Belföld

Hihetetlen forróság jöhet, az élet minden területe megváltozhat

Ha nem tartják be a párizsi klímacsúcs megállapodását, és nem csökkentik az országok az üvegházhatású gázok kibocsátását, néhány év múlva már drasztikus változások lehetnek az éghajlatban a világon is, és Magyarországon is – írja a Faktor.

A portál egy nagyon érdekes és tanulságos interjút készített Ürge-Vorsatz Diánával, a Közép-európai egyetem professzorával, aki a Fenntartható Energiapolitikai és Éghajlatvédelmi Központ igazgatója és a kormányközi klímavédelmi testület alelnöke is egyben. Azt mondta a Faktornak, hogy világtörténelmi esemény az, hogy 175 ország aláírta a párizsi klímaegyezményt, most pedig az a lényeg, hogy be is tartsák az abban leírtakat. Ha tovább melegszik a Földön az átlaghőmérséklet, tovább olvadnak a jégsapkák, emelkedik a tengervízszint, a tengerparton élőknek el kell hagyniuk az otthonaikat, újabb migrációs hullám indulhat el. Több terület válhat lakhatatlanná a forróság miatt, és emiatt is elindulhatnak az emberek más, élhetőbb országok felé. Magyarországon például sokkal hosszabbak lehetnek a hőhullámok nyáron, intenzív viharok lehetnek, és más terményeket kell termeszteni a mezőgazdaságban is.

A teljes interjú elolvasható a Faktor oldalán!

Kapcsolódó Cikkek

  • BVOP: Kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya

    BVOP: Kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya

    Kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya, amelynek része a bruttó 228 ezer forintos kezdő fizetés, az évi 200 ezer forint cafeteria, a lakhatási támogatás, a nyelvpótlék és a továbbtanulási lehetőség – erről Csató Kornélia büntetés-végrehajtási ezredes beszélt az M1 aktuális csatornán kedd reggel.

  • Hamarosan elérhetőek lesznek a nyugdíjas-szövetkezeti állások

    Hamarosan elérhetőek lesznek a nyugdíjas-szövetkezeti állások

    Hamarosan elérhetővé válnak a nyugdíjas-szövetkezetek nyújtotta álláskínálatok az ország egész területén, augusztustól figyelemfelkeltő kampányokkal, közös internetes felület segítségével válogathatnak az idősek az álláslehetőségek közül – írta a Magyar Idők kedden.