EUR: 308,98 Ft
CHF: 288,83 Ft
2017. március 30., csütörtök
Zalán

Sport

Indulót kapott a hokiválogatott!

Lapunk megjelenésének napján mutatják be a „Gyerünk, gyerekek” című punk-rock-rap számot, melyet ismert magyar zenészek az A csoportos magyar jégkorong-válogatottnak írtak, és melynek videoklipjében a játékosok is szerepelnek. A Lokál megkereste a zenészeket, kiderült, van köztük, aki egy hokimeccs kedvéért a zenekari próbát is lemondja.

A Supernem, a Hősök, az Ignite, a Fish! és a Wellhello tagjai énekelnek és rappelnek a magyar jégkorong-válogatott saját indulójában, melynek szövegét és zenéjét is a Fish! frontembere, Kovács Szilárd írta. – Az alapötlet a jégkorongszövetségtől jött, ők kerestek meg – mondta lapunknak Kovács. – Bevallom, az elején vacilláltam, hiszen a zenekar épp új lemezt készít és még annak az utómunkáit csináljuk. Végül elvállaltam, és lényegében egy nap alatt megszületett a dal, melynek alapját a „gyerünk, gyerekek, egy ország veletek” szurkolói rigmus adja, hiszen ez lényegében csak hokimeccseken hangzik el.

Kovács Szilárd hozzátette, talán nem véletlenül a Fish! zenekart kereste meg a szövetség, hiszen a tagoknak szoros kötödésük van a jégkoronghoz. – Rajongunk a hokiért. A stábban vannak amatőr játékosok, vannak, akik utánpótlás-edzőként dolgoznak, de a legkeményebb, legfanatikusabb szurkoló a basszusgitárosunk, Binges Zsolt, aki határokat nem ismerve jár a válogatott mérkőzéseire. Sőt, amikor a zenekar próbál, Zsolt állandóan eltűnik, aztán a szomszéd kocsmában találjuk meg, ahol bekapcsoltatja a tv-t, mert épp hokimeccs megy.

Majoross: A dallal bevonhatjuk a fiatalokat is a táborba!

Nagyszerű dal született, ami egyrészről feltüzeli a játékosokat, másrészről alkalmas arra, hogy bevonjunk a szurkolótáborba olyan fiatalokat, akik eddig nem nagyon hallottak a jégkorongról, a válogatott sikereiről vagy csak nem foglalkoztak vele – mondta a dallal kapcsolatban Majoross Gergely, a válogatott másodedzője.

 

Kovács Krisztián hozzátette, több zenészt is megkeresett, hogy vegyen részt a dal előadásában, ám abban biztos volt, hogy a Hősök által képviselt stílus jól megy majd ahhoz a „tökösebb” punk-rock zenéhez, amilyen a dal lett. Ráadásul az is kiderült, hogy a Hősöknek is van kötödése a sportághoz.

– A zenekar egyik tagjának, Mentának a kisfia most kezdett el jégkorongozni, és amikor csak tehetjük, ott vagyunk a meccsén – mondta megkeresésünkre Baranyai Dániel, azaz Ecku. – De nekem sem ismeretlen a sportág, hiszen Pétfürdőn nőttem fel, ahol volt egy szabadtéri jégpálya, oda jártam hokizni. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy benne lehettünk ebben a számban, reméljük, a mi lendületünk átragad a fiúkra, és sikerül elérniük azt, amit mindenki szeretne, azaz hogy a csapat jövőre is az A csoportban szerepeljen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Maradona hátba szúrta Messit

  Maradona hátba szúrta Messit

  Négy meccsre eltiltották az argentin Lionel Messit a válogatottbeli szerepléstől, mivel szidalmazta a játékvezető egyik asszisztensét a Chile elleni világbajnoki selejtezőn.

 • Hamilton lekezeli Rosberget

  Hamilton lekezeli Rosberget

  Lewis Hamilton, a Mercedes Forma–1-es pilótája annak visszavonulása után is beszólogat volt csapattársának, Nico Rosbergnek.

 • Robben szívesen választana kapitányt

  Robben szívesen választana kapitányt

  A Bayern Münchenben légióskodó Arjen Robben aktívan szeretne részt venni a holland labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányának kiválasztásában.