EUR: 310,27 Ft
CHF: 267,98 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Sport

Indulót kapott a hokiválogatott!

Lapunk megjelenésének napján mutatják be a „Gyerünk, gyerekek” című punk-rock-rap számot, melyet ismert magyar zenészek az A csoportos magyar jégkorong-válogatottnak írtak, és melynek videoklipjében a játékosok is szerepelnek. A Lokál megkereste a zenészeket, kiderült, van köztük, aki egy hokimeccs kedvéért a zenekari próbát is lemondja.

A Supernem, a Hősök, az Ignite, a Fish! és a Wellhello tagjai énekelnek és rappelnek a magyar jégkorong-válogatott saját indulójában, melynek szövegét és zenéjét is a Fish! frontembere, Kovács Szilárd írta. – Az alapötlet a jégkorongszövetségtől jött, ők kerestek meg – mondta lapunknak Kovács. – Bevallom, az elején vacilláltam, hiszen a zenekar épp új lemezt készít és még annak az utómunkáit csináljuk. Végül elvállaltam, és lényegében egy nap alatt megszületett a dal, melynek alapját a „gyerünk, gyerekek, egy ország veletek” szurkolói rigmus adja, hiszen ez lényegében csak hokimeccseken hangzik el.

Kovács Szilárd hozzátette, talán nem véletlenül a Fish! zenekart kereste meg a szövetség, hiszen a tagoknak szoros kötödésük van a jégkoronghoz. – Rajongunk a hokiért. A stábban vannak amatőr játékosok, vannak, akik utánpótlás-edzőként dolgoznak, de a legkeményebb, legfanatikusabb szurkoló a basszusgitárosunk, Binges Zsolt, aki határokat nem ismerve jár a válogatott mérkőzéseire. Sőt, amikor a zenekar próbál, Zsolt állandóan eltűnik, aztán a szomszéd kocsmában találjuk meg, ahol bekapcsoltatja a tv-t, mert épp hokimeccs megy.

Majoross: A dallal bevonhatjuk a fiatalokat is a táborba!

Nagyszerű dal született, ami egyrészről feltüzeli a játékosokat, másrészről alkalmas arra, hogy bevonjunk a szurkolótáborba olyan fiatalokat, akik eddig nem nagyon hallottak a jégkorongról, a válogatott sikereiről vagy csak nem foglalkoztak vele – mondta a dallal kapcsolatban Majoross Gergely, a válogatott másodedzője.

 

Kovács Krisztián hozzátette, több zenészt is megkeresett, hogy vegyen részt a dal előadásában, ám abban biztos volt, hogy a Hősök által képviselt stílus jól megy majd ahhoz a „tökösebb” punk-rock zenéhez, amilyen a dal lett. Ráadásul az is kiderült, hogy a Hősöknek is van kötödése a sportághoz.

– A zenekar egyik tagjának, Mentának a kisfia most kezdett el jégkorongozni, és amikor csak tehetjük, ott vagyunk a meccsén – mondta megkeresésünkre Baranyai Dániel, azaz Ecku. – De nekem sem ismeretlen a sportág, hiszen Pétfürdőn nőttem fel, ahol volt egy szabadtéri jégpálya, oda jártam hokizni. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy benne lehettünk ebben a számban, reméljük, a mi lendületünk átragad a fiúkra, és sikerül elérniük azt, amit mindenki szeretne, azaz hogy a csapat jövőre is az A csoportban szerepeljen.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mandula egyedülálló anya lesz

    Mandula egyedülálló anya lesz

    Egyedülálló anya lesz Mandula Petra. Legalábbis néhány hónapig, hiszen az egykori kitűnő teniszező férje Floridában edzősködik, és hamarosan visszatér Amerikába, Petra pedig itthon gondoskodik négy gyerekükről.

  • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.