EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Sport

Ítélet született a bundabotrányban!

Budapest, 2015. szeptember 17.
A bundabotrányban érintett K. Zoltán elsőrendű vádlott (b) az ellene és húsz társa ellen hivatali vesztegetés bűntette miatt indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2014. április 15-én. A vád szerint K. Zoltán és társai alkalmanként és személyenként 1000 és 10 000 euró közti vesztegetési pénzért befolyásolta magyar bajnoki és ligakupa labdarúgó-mérkőzések eredményét.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Hét vádlott kapott felfüggesztett börtönbüntetést abban a labdarúgó fogadási csalási ügyben, amelyben csütörtökön hirdettek ítéletet a Fővárosi Törvényszéken.

A Központi Nyomozó Főügyészség képviselője februári vádbeszédében öt vádlottra is letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte a K. Zoltán és 22 társa ellen “gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette” miatt zajló úgynevezett bundaügyben.

Az elsőrendű vádlott K. Zoltán hat, a másodrendű L. Mátyás hét hónap felfüggesztett szabadságvesztést kapott. A Siófok labdarúgócsapatának egykori vezetőedzőjének, a nyolcadrendű vádlott A. Zoltánnak tíz év letöltendő szabadságvesztést kért az ügyészség, ő végül egy évet kapott, az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztette a bíróság.

A vádpontokat képező, 2008 novembere és 2011 áprilisa között lejátszott mérkőzések között szerepelnek magyar NB I-es találkozók, Magyar Kupa- és Ligakupa-mérkőzések.

Kapcsolódó Cikkek