2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Tatabánya

Jelentős fejlesztések kezdődhetnek városunkban

A Modern Városok Program keretében kötött együttműködési megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere. A város gazdasági és kulturális életének személyiségei előtt rendezett ünnepélyes aláírási ceremónián Orbán Viktor kiemelte: hosszú volt ugyan a fejlesztési igényeket tartalmazó lista, de nem volt olyan elképzelés benne, ami irreálisnak tűnt volna.

12a_modern_varosok_tulipanos_haz

A megállapodásról Schmidt Csaba elmondta: az első és legfontosabb egy új vasútállomás építése. A 10 milliárd forintos beruházás tartalmazza majd a Sárberek és Bánhida közötti aluljáró kialakítását. Újváros és Dózsakert összekötésével a tatabányaiak régi álma válik valóra, de könnyebben elérhető lesz az ipari park is. A polgármester kijelentette, a gazdaságélénkítő tervcsomaggal szeretnék nem csupán megőrizni, de csökkenteni a munkanélküliségi rátát, amely már jelenleg is az országos átlag alatt van, 6 százaléknál is kisebb. A gazdaság élénkítését szolgálhatja az ipari park területének minimum 140 hektárral való bővítése, csakúgy, mint a szakképzett munkaerő biztosítása. A célok elérése érdekében az Árpád Gimnáziumot reálgimnáziummá alakítják. Másfél milliárd forintból épül új piac és vásárcsarnok, szintén 1,5 milliárd forintból megújul a megyei könyvtár, de lesz fedett uszodája és új kézilabdacsarnoka is Tatabányának.


Orbán Viktor hangsúlyozta, folytatódni fognak a fejlesztések a Szent Borbála Kórházban, ahol az elmúlt három-négy évben már így is összesen körülbelül tízmilliárd forint értékben hajtottak végre beruházásokat. Tatabánya bányászati múltja része az egész ország ipartörténetének, ezért meg kell őrizni az utókornak a hagyományokat, meg kell menteni és felújítani az építészeti értékeket, amelyek sorsát a tatabányaiak szívükön viselik – mondta a miniszterelnök. Ennek értelmében újulhat meg a régi Bányakórház főépülete és az egykori Tiszti Kaszinó. Az utóbbi teljes történelmi rekonstrukción eshet át, mintegy 1,5-2 milliárd forintból. – A kormány határozott célja, hogy a ciklus végére minden megyei jogú városban működjön fedett uszoda, aminek építését megkezdhetik Tatabányán. De mivel a város régóta a kézilabda egyik központja, ugyanilyen fontos, hogy felépítsünk egy multicsarnokot, ami legyen a sportág otthona – fogalmazott Orbán Viktor, aki kiemelte: a források rendelkezésre állnak, tehát az aláírt dokumentum egy szerződés, nem csak szándéknyilatkozat. – Amint a tervek elkészülnek, a kivitelezéshez szükséges összegek is rendelkezésre fognak állni – mondta a kormányfő, aki gratulált Schmidt Csaba polgármesternek az elmúlt időszakban elvégzett munkához.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.